2014. szeptember 20., szombat

Belgium





Class Action on Tour


Szept.18-án kezdődött Belgiumban a szigorítások elleni akciósorozat. Az Európai Unió örökkétartó megszorításokra akar kényszeríteni, szerződései sértik az állampolgári, közösségi, területi és állami jogokat. A parlamentáris rendszerbe beavatkozva a választott képviselőket végképp megfosztja a költségvetés meghatározásától, a szociális rendszert ellehetetleníti.

Kezdeményezésünk, a „Constituante” összefogja az állampolgárokat, szakszervezeteket, az ország északi (flamand) és déli (vallon) civil szervezeteit, amelyek felemelik hangjukat és követelik, hogy az alkotmánybíróság minősítse alkotmányellenesnek az európai diktátumokat. Ennek érdekében most „országjárást” tartunk, s mivel véleményetek értékesek számunkra, várjuk azokat.  

A program első elemei

- Szept. 18.: 
Sint-Niklaas. 19u, Masereelhuis, Truweelstraat 85.


Szept. 21.Bruges
, Sint-Kruis-Brugge piac, Moerkerkse steenweg 240   11h - 18h  

Szept. 22.: Bruxelles. A 
kulturális szektor védelmében az állami televízió előtt, VRT/RTBF Bld Reyers á Bruxelles.

- Szept. 23.: Bruxelles. Aláírásgyűjtés, utána a 3 szakszervezet által tartandó (
a társadalmi igazságosságért) tüntetésen részvétel, Place de la Monnaie, Bruxelles 11h30

- Okt. 3.: Gand, 19h30, Celtic Towers St. Michielshelling 5/6 Karin Verelst filozófusdoktorral. Részt vesznek a helyhatóság, a mezőgazdaság képviselői és a Szegénység Elleni Hálózat.

- Okt. 11.: St Gilles, Parvis 12h, a szerződés szimbolikus elégetése. 14 h a TTIP elleni tüntetés az Alliance D19-20 szervezésében.


- Okt. 31.: Bruges,  SINT-KRUIS Moerkerksesteenweg 118, Sint-Kruis - 19h30, Karin Verelst és az “Onder de loep” bemutatja bankrendszerünk hiányosságai.  

A naptárba máris felírandó:

December 19-én az Alliance D19-20 szervezésében tüntetés a szigorítások és a szabadkereskedelem ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.