2014. szeptember 22., hétfő

Röviden


 A francia kormány egyre keményebb nyomást gyakorol az Air France pilótáira azok sztrájkja befejezése éedekében. Az Air France vezetése is próbálkozik a megfélemlítéssel. Ennek ellenére a pilóták 80,93 %-a szombaton megszavazta a munkabeszüntetés folytatását szept. 26-ig, ahogy szakszervezetük bejelentette. A sztrájkolók száma vasárnap 65 %-ra emelkedett, csakúgy, mint a törölt járatoké. Azonban az Air France vezetése még mindig nem hajlandó vitát sem nyitni a  pilóták egyik követeléséről, a mindenkire vonatkozó csoportos szerződésről.
   
 «1985-ban kezdtem és soha nem volt ilyen gyalázatos válság. Heti 80 órát dolgozunk egy minimálbérnek megfelelő összegért» mondja egy 35 francia mezőgazdász a Morlaix- erőszakos eseményekkel járó tüntetés után a La Télégramme újságnak. «Ez már majdnem forradalom!» jelentette ki François Hamon (Saint-Martin-des-Champs szocialista polgármestere) elítélve az erőszakot.



"Ma reggel 9h40-kor utasításaimnak megfelelően Rafale repülőgépeink megsemmisítettek egy objektumot Észak-Irakban" jelentette a francia köztársasági elnök. Az objektum egy logisztikai központ az Iszlám Állam birtokában. Bejelentése kiváltotta az amerikai elnök, Obama támogatását: Franciaország "egyik legrégebbi és legközelebbi szövetségesünk, a terrorizmus elleni erőfeszítéseink szilárd partnere".
A francia elnök fegyverszállítást is engedélyezett az iraki hadsereg számára.
A francia kormány efféle elkötelezettsége folytatása eddigi, mali és közép-afrikai katonai beavatkozásának.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.