2015. március 30., hétfő

Franciaország





FLASH  a megyei választásokat a választók több, mint fele bojkottálta, a szocialista és kommunista párt elvesztette megyéi felét


Manuel Valls francia miniszterelnök tegnap este 20 órakor, anélkül, hogy megvárta volna a választások részletes végeredményét, bejelentette, hogy felgyorsítja a kormány tevékenységét a Macron-, a társadalmi párbeszéd-, a NOTRe-, a Touraine-törvényt illetően. Közölte, hogy már július előtt megszavaztatja a törvényeket, ennek érdekében igényeli a szocialista-kommunista-zöldek többségi egységét.

Végleges eredmények  alapján a szavazók több, mint fele bojkottálta a választások második fordulóját. A szocialista-kommunista pártok a 60-ból 30 megyéjüket elvesztették. A Front National előretört, de nem tud kontrollálni egyetlen megyét sem.

A kormány válsága fokozódik.

Ápr. 9-re a  CGT és FO, a FSU és Solidaires munkásszakszervezetek sztrájkot és tüntetést hirdetnek a Hollande-Valls-kormány szigorítási politikája, a Macron-törvény, a «felelősségi paktum», és a Köztársaságot területileg lebontó törvény ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.