2015. március 31., kedd

Franciaország




Orthez (64): «A kormánypárt dupla büntetése»





A Francia Kommunista Párt (Baloldali Front) és a francia Független Munkáspárt sajtókommünikéje OrthezTerre des Gaves et du Sel (Pyrénées-Atlantiques) kantonban

 

«Köszönjük az új Orthez, Terre des Gaves et du Sel kantonbeli választóinknak, hogy a Francia Kommunista PártBaloldali FrontFüggetlen Munkáspárt közös jelöltjeire szavaztak: Patricia Pehau-Arnaudet-ra, Eric Delteilre, Catherine Spitzer-Delebarre-ra és Guy Piovesana-ra.


Kampányunkban jeleztük, hogy koalíciónk semmiféleképpen nem támogatja az Európai Uniónak és a MEDEF, a munkáltatók szervezetének teljes egészében alávetett kormánypolitikát.


A 2008-as 22 %-ról ebben az évben 44 %-ra nőtt a választásokról távolmaradók száma a kantonban. Megfelel az országos tendenciának, a kormányt és politikáját minősíti. Az «igazi» és «ál-» szocialisták 2008-ban 6 670 szavazatot kaptak, mostanra közel 2 700 voksot veszítettek. Koalíciónk a szavazatok 7,15 %-át kapta.


A távolmaradás és a szavazatok csökkenése dupla szankció a kormánypárt számára. A népesség a Hollande-Valls-kormány felelősségi paktumának teljes súlyát viseli a közszolgáltatások pusztításával, a területi reformmal, az állami dotációk megszüntetésével, a családsegítés elvételével, az iskolai egyenlőtlenségek fokozásával, amelyek ellen küzdünk.


Együtt, egységben, bérből élőkkel, nyugdíjasokkal, munkanélküliekkel, az egész népességgel válaszolunk a szakszervezetek általános szakmaközi sztrájkfelhívására és részt veszünk az április 9-i tüntetéseken.»

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.