2014. június 13., péntek

Elutasítás!


 

Május 25-én az európai választásokon minden tagállamban a munkásosztály, a nép kifejezte, hogy nem akar többet a megszorítások diktatúrájából és az EU intézményeiből.  
Ma pedig Spanyolországban a király lemondása után tízezrek egyenesednek fel a monarchia ellen a köztársasági zászlót lobogtatva. Városok tucatjaiban kiáltják a francoellenes mozgalmak jelszavát: «
Holnapra Spanyolország köztársaság lesz!».
De a Szocialista Párt vezetői továbbra is kitartanak a francoista rendszer örököse, a monarchizmus rendszere mellett, amely tökéletesen aláveti magát az Európai Unió szocális jogokat támadó és a demokráciát sértő politikájának.
Az EU és a spanyol kormányok politikája rettenetes következményekkel járt: 6 millió a munkanélküli száma, a fiatalok körében 55 %.

A reakciós intézmények kora lejárt, visszaköveteli a nép a szociális jogait, szerzett vívmányait. Ezt jelenti az általános sztrájkok sorozata a trojka diktálta szigorítási programok ellen, a rothadó rendszerrel szemben a demokrácia és a munkásosztály érdekeinek megfelelő megoldás.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.