2014. június 9., hétfő

Infók


 ♦ Brazília: Sao Pauloban a metró dolgozói megszavazták vasárnapi gyűlésükön, hogy  folytatják sztrájkjukat, holott a regionális munkaügyi bíróság «visszaélésnek» minősítette a munkabeszüntetésüket.

 

♦  Marseille-ben a vámosok tüntettek szakszervezeteikkel a pénzügyminisztérium stratégiai programja ellen, amely évente 30 állást akar megszüntetni a városban (országos szinten 300-at). "A létszámcsökkentéssel nem fogjuk tudni korrekt módon ellátni feladatunkat " jegyezte meg egy tüntető.


 ♦ René Stéfanini (francia szocialista párt), volt állami vezető írja François Hollande köztársasági elnöknek: "Peillon (a volt műv.ügyi miniszter) az európai választásokon a szavazói listákra feliratkozottak alig 5 %-nyi voksát kapta. Milyen akkor a legitimitásunk?" és kéri, az elnök vessen véget a pártban folyó anomáliáknak, a rossz működésének, a klientúra-szervezésnek, a nepotizmusnak.


 ♦ Dél-Afrika: Cyril Ramaphosa, a bányászszakszervezet (NUM) milliárdossá vált volt főtitkárát nevezték ki a köztársaság alelnökévé, hivatalosan is a jelenlegi elnök, Jacob Zuma utódjaként.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.