2012. szeptember 29., szombat

Hírek és kommentek


Új blog jelent meg, az «Európai Baloldal barátai» – «Kik azok a népbarátok?» «Ej, pincsi, de nagy a tudományod - Megugatod az elefántot!»
A közszférában tervezett leépítésekre pedig nem a Valutaalap, hanem a magyar emberek miatt van szükség – fogalmazott Orbán Viktor kormányfő az MR1-Kossuth Rádió péntek reggeli hírmagazinjának adott interjúban, címe: Csináljunk a szükségből erényt!
Guido  Westerwelle  német külügyminiszter közzétette - 10 uniós kollégájával együtt készített -  javaslatát, amelyben erősebb hatalmat kérnek az uniónak azon tagállamokkal szemben, amelyek megsértik a közösségi alapértékeket, mint Magyarország és Románia – büntetésül majd nem osztanak vissza néhány milliárdot.

Prőhle Gergely külügyi helyettes államtitkár kijelentette: Magyarország európai elkötelezettségű ország, és az is marad. (Bécs, szept.27.) – ha nem mondja is tudjuk.

Robbanásveszélyes a helyzet az Európai Unióban - mondta Andor László, az Európai Bizottság tagja a Közgazdász Vándorgyűlésen  – na és ki az, aki aknákat dugdos ide-oda?

A nemzeti összetartozás megerősítésének fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében Orbán Viktor szombaton Ópusztaszeren – ezzel azt szeretné elérni, fogjon össze Csányival és Simicskával minden közmunkás és akinek még az se jut.
A szocialista Sós Tamás ezt a kérdést teszi fel: "A leendő szakmunkásoknak már nem is kell gondolkodniuk?" – a nemzetgazdasági miniszter rövid válasza: «de még a mérnököknek sem!»
Mindenki Orbánt akarta a parlamentben – de csak ott!

A jobbikos Pörzse Sándor: "Nem vagyunk finnugorok, ez a Habsburgok történelemhamisítása, ebbe ragadt bele az Magyar Tudományos Akadémia és a tudományos élet közel 150 éve, hogy megtörje a magyar identitást" – tételét indokolta is: ha Afrikában található Arad, Ada, Avas, Ázsiában található Apuka, Gebe, Tata, Bihar, akkor csakis egy vilàgbirodalom leszármazottai lehetünk, s ennek megfelelően kiterjesztett felségjogokat követel.

A KSH legfrissebb adataiból az derül ki, valamelyest csökkent a munkanélküliek és az álláskeresők száma nyár végéig – «itt a piros, hol a piros»: ugyanannyi munkaidőalapra alkalmaznak több embert csak kevesebb pénzért.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.