2010. május 11., kedd

Athén – kegyetlen megtorlás

A rendőrség már nem csak az «aktivistákat» veri, válogatás nélkül rátámad ügyvédre, idős emberekre.

A kormány az «általános terror» taktikáját alkalmazza az egész népesség megfélemlítésére,
Gianni Vlachost, a közismert ügyvédet verte meg a rendőrség irodájába menet közben, az Exarchia negyedben. Be akarta mutatni iratait, de a rendőröket ez nem érdekelte. Csak a megtorlás motiválta őket.
Úgy tűnik, a rendőrség parancsot kapott az ügyvéd megfélemlítésére, mondja egy athéni tanú az Indymédián. «A Koral és Panipistimiou között hallottam egy csapat rendőrt beszélni maguk között. Egyikük mondta, hogy meg kell állítani az ügyvédet és a hatóságokkal való szembenállással vádolni.»

A görög rendőrség nem habozik többet a könnygázbombák bevetésével. Több tanú arról beszélt, hogy a rendőrök lövései után megégett arcú asszonyokat, férfiakat látott. Mindenkire, aki kamerát visz, legyen az riporter vagy egyszerű állampolgár, rendszeresen rátámadnak a rendőrök. Május 6-án a parlament közelében egy idős asszonyt vertek véresre minden ok nélkül.
Athénben két szociális központot vettek a zsaruk ostrom alá megsebesítve a jelenlevőket.
A demokrácia Görögországban is, mint mindenütt, csak ködfüggöny. A valóságban kiszolgáltatottság, vér, terror, nyomorúság, megtorlás, cenzúra, munkanélküliség,éhség és halál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.