2010. május 10., hétfő

Gazdasági, politikai vezetőink, a média, mind hazudnak!

Reggel a rádióban lelkendeznek, hogy döntésük megmenti a világot, Európát, az eurót… este pedig ijesztgetnek a piacvesztéssel, adósságrobbanással, gyilkos felkelésekkel …

Olyan eurót ígértek, mely megvéd bennünket a válságtól, a spekulációtól, megőrzi a béreket! Barcelonában 2002-ben azt ígérték, hogy az Európai Unió «2010-re a világ legversenyképesebb zónája lesz», ez teszi szükségessé a versenyt és a közszolgáltatások garanciájának befejezését. Itt az eredmény, az USA folytatja egész planétánk adósságfizettetését, saját egyre nagyobb létszámú szegényeivel kezdve, az Európai Unió stagnál, politikai-gazdasági válságba merül, saját népeit tömeges szegénységbe, prekaritásba, szegregációba kergeti.

Azt ismételgették, hogy hosszabb ideig kell dolgoznunk és összegét csökkenteni kell nyugdíjaink megmentéséért, de elbocsátják a túl idősnek ítélt dolgozót a termelékenység növelése érdekében, maguk fabrikálják az egyre szélesebb inaktív réteget, amely a túlélésre éppencsak képes igazi jogok, igazi bérek nélkül. Mindennap katasztrófát jelentenek be az adósságok halmazáról, miközben milliárdokat fektetnek a háborúkba, a nukleáris fegyverekbe. A privilegizált kis kaszt kezében, a nagyvállalati részvényeseknél, a bankároknál, a show businessben, a pénzügyben egyre nagyobb vagyonok halmozódnak fel, mégis egyre nagyobb kedvezményeket kap. Pontosan ezek nyelik el az adósságok kamatait és spekulálnak a mi bőrünkön.

A Központi Bank 1 %-os kamattal ad kölcsönt a bankoknak, melyek 3-ért adják tovább az államoknak, s ezek pedig 5 %-os kamattal Görögországnak! A célnál pedig a fizetéseknek, a nyugdíjaknak, a szolidaritásnak kell fizetnie! Biztonságról és emberi jogokról papolnak, hogy igazolják a rendőrség és a katonai beavatkozások költségeit, de ők maguk hozzák létre a szociális gettókat, a «feketegazdaságot», ahol nincsenek szabályok és jogok, melyben a maffia és a korrupció virágzik. Minél több "ügy" sokasodik a pénzügyben, a tőzsdéken, a gazdaságban, a politikában, annál gyakrabban láthatunk a tévében barbár aktusokat, etnikai vagy vallási összecsapásokat vagy együgyű, agysorvasztó showműsorokat – annak megelőzésére, hogy megakadályozzák a népek ébredését, egyesülését!

Nincs kiút a burzsoázia hatalmának megdöntése nélkül. Hazudnak arról, mi történt a Szovjetunió összeomlása óta! A nyugati burzsoázia kompromisszumot kötött a munka világának vezetésével, hogy minden erejét a szocializmus eszméje elleni harcnak szentelhesse. A szociális Európáról szóló igérettel becsapták Kelet-Európa népeit! 1990-es győzelme óta a tőke dominálja a világot, s 30 év óta az európai baloldal, ideértve a revizionista vagy sztálinista múltú kommunista pártokat is, úgy tesz, mintha tudnánk kompromisszumot kötni, mintha tőkés viszonyok között meg lehetne «változtatni a világot», mintha ehhez nem kellene forradalom. A leggazdagabbak, a szelvényvagdosók, a részvényesek érdekei számítanak csak, a többségé, a munkából élni kényteleneké, nem. De a nyugdíjak, az egészségügy, a lakhatás, az iskoláztatás szempontjából nincs más kiút, mint a munka által létrehozott javak elvétele a magánkezekből és azok közösségi célokra fordítása! Követelni kell a bérek, a nyugdíjak általános emelését! Nem szabad hagyni, hogy a nyugdíjasokat meglopják; hogy a munkában töltött évek számát növeljék, hogy mindenféle magán nyugdíjfizetésekre kényszerítsenek bennünket. De a munkaidőt is masszívan csökkenteni kell, hogy mindenki dolgozhassék! A népnek kell kezébe vennie a hatalmat a gazdaságban, a pénzügyben, neki kell döntenie az ipar, a mezőgazdaság sorsáról, a közlekedésről, a lakhatásról, a környezetvédelemről, a kultúráról és oktatásról. Nincs kiút anélkül, hogy ne mondanánk «többet egy fillért se!» az államadósságokra és az életünkkel spekulálóknak ! Nem csak a szegény országok gyarmatosítóik által létrehozott botrányos adósságát kell eltörölni, de azokat is meg kell fosztani vagyonuktól, akik az államadósságokat tartják kezükben! Nincs más kiút, csak az Európai Unióból való kilépés, a nemzetközi pénzintézményekkel, az IMF-fel való szakítással. Spekulációtól mentes pénzeszköz kell, kölcsönösen előnyös gazdasági kooperációval.

Ha az USA-, az angol és a német imperializmus szembe találja magát a felegyesedő, egymással szolidáris világgal, győzhetünk.

A hatalomba integrálódott európai baloldal nem tudja, nem akarja megváltoztatni a világot. Venezuela, Bolivia, Equador népei felegyenesedtek, kimentek az utcákra és vezetőiket kényszerítik arra, hogy a multikat visszaszorítsák, s ne engedjenek még az USA és az IMF diktátumainak, sőt még az államcsíny fenyegetéseinek sem!

A gazdagok szolgálatában álló technokrata EU-hatalom képtelen általános érdekek képviseletére, az életkörülmények javítására. El kell kergetni őket a körülöttük lévő lobbyval együtt. A görög nép utat mutat. Nincs választási lehetőség ! A görög munkásmozgalmi vezetől is elfogadták az európai politika és pénzügy alá vetésüket, most pedig zsoldosoknak kellene lenniük a piszkos munka elvégzésében, az évszázad bércsökkentésének megszervezésével. Más országok munkásmozgalmi vezetői pedig csak nézik, hogy mi történik, s talán fel se fogják, hogy ugyanez vár rájuk is, háború a nép ellen.
Pedig a kormányok elkezdték már ezt a háborút, Franciaországban, Portugáliában, Olaszországban, Spanyolországban, Magyarországon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.