2010. május 18., kedd

Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértése




2010. május 17-i kommüniké


A Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértése üdvözli a Kuzbassz bányászait szakszervezeteikkel együtt, akik a május 8-9-én a Raszpadszkaja bányában bekövetkezett bányaszerencsétlenség után máj. 14. óta tiltakoznak a megtorlás ellen, béremelésért és a biztonsági intézkedések helyreállítása érdekében.

A Nemzetközi Egyetértés (mely hónapok óta részt vesz a Valentyin Uruszov szakszervezeti felelős kiszabadításáért indított nemzetközi kampányban) közli a «Kuzbassz lakóinak uniója» levelét Medvegyev elnökhöz:

«Nem vagyunk rabszolgák!(…) Elegünk van a szolgasorsból, a megalázásokból. Elég! Medvegyev elnökhöz fordulunk, természetesen csak akkor, ha ő a mi elnökünk, s nem valaki másé. Követeljük:
1. A Mezsdurecsenszkben az utóbbi napokban letartóztatott összes személy szabadon bocsátását, és a bűnvádi eljárások megszüntetését. Állítsák le a média összes hazugságait, rágalmazását, melyek e város lakói ellen irányulnak!
2. A minimálbér háromszorosát követeljük a régió minden rentábilis bányájában, s ez a bér nem lehet kevesebb 45.000 rubelnél.(…)
3. A munkások érdekét védő független szakszervezetek aktivitása elleni nyomás leállítását, s az ebben bűnösök megbüntetését!
4. A Belügyminisztérium máshonnan idevezényelt csapatainak kivonását Mezsdurecsenk városából!
5. Minden bányavárosban a lakosság tömegeivel gyűlés megtartását havonta a helyhatóság vezetőinek jelenlétében avégett, hogy ők magunk is számoljanak be a népnek a múlt hónapban megtett intézkedésekről, és személyesen válaszoljanak a kérdésekre, peticiókra és a lakosság
panaszaira.»

A Kuzbassz bányászainak jogos követelései csatlakoznak az egész világ népeinek törekvéseihez, melyek, mint Görögországban, elutasítják annak a válságnak általuk történő megfizetését, melyben nincs felelősségük.

A Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértése felszólítja a nemzetközi munkásmozgalmat, hogy társuljon a represszió leállításának, a bebörtönzöttek szabadonbocsátásának és a bírósági eljárások megszüntetésének követeléséhez.


Párizs, 2010.máj.17.
Daniel Gluckstein
a Nemzetközi Egyetértés koordinátora

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.