2011. december 1., csütörtök

Hírek és vélemények

Matolcsy György hangsúlyozza, hogy a magánnyugdíjvagyon legnagyobb részét az államadósság csökkentésére fordította az alap – és mi is arra fizettük be?

Gaskó (a Ligától): a kormánnyal a Munka törvénykönyvről folytatott tárgyalások mára olyan előrehaladott állapotban kerültek, és olyan közel vannak a megállapodáshoz, hogy „jó szándékuk” jeleként felfüggesztik az útlezárással járó figyelemfelkeltő akciót – Orbán inkább lefizeti, csak sztrájk ne legyen?

Ellenlépésektől, jogai szűkítésétől tart a parlamenti ellenzék az után, hogy a héten kétszer is sikeres obstrukcióval halasztották egy számukra elfogadhatatlan törvény elfogadását. – lövethettek is volna rájuk…

IMF-tárgyalások: nem egészen úgy van, ahogyan Szijjártó mondja – inkább egészen nem úgy van!

Orbánból „szent lett és bohóc”, Kerényiből egy ló feje (a Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott által 20 millió forintért megrendelt festményekre reagálnak november 30-án megnyílt kiállításukkal fiatal művészek). – s milyen visszafogottan reagálnak…

Megszüntetné a gazdasági bizottság a beteg gyermekek után járó fizetés nélküli szabadság intézményét az új Munka törvénykönyvéhez benyújtott módosításában. Az NGM szerint csak technikai jellegű módosításról van szó. – A Nemzetgazdasági Minisztérium még aznap cáfolta, azonban a rózsahimlő, bárányhimlő, mumpsz, vörheny be lesz tiltva. Kommunista csökevények.

Idén az első félévben 8 százalékkal kevesebb gyerek született, mint egy évvel korábban, a halálozások száma 1,6 százalékos emelkedést jelent a 2010. január-júniusi időszakhoz képest.- szép lassan elfogyunk.

Újabb módosító indítványokat nyújtottak be fideszes képviselők a köznevelési törvényjavaslathoz: a Fidesz oktatáspolitikusai négyéves kortól tennék kötelezővé az óvodát, és elvetnék a pedagógusok minimálbér alapú bérrendszerét is. – értelme semmi, gyerek se nagyon lesz, pedagógus se, Fidesz se.

A Policy Agenda költségvetési vizsgálata szerint valószínűleg megint a minisztériumoknál kell majd vágni a kiadásokon, és zárolni a már megszavazott forrásokból. – Miből? Bizonyos minisztériumi szolgáltatóknak már idén akadozott működése, nem volt pénz pl. wc-papírra sem.

Az adótörvényeket vizsgálva kiderült: akár 12,5 millió forinttal is támogathatja adómentesen alkalmazottai végtörlesztését az a cég, amelyiknek erre lehetősége van. – Ön is kérjen munkáltatójától 12,5 millió forintot!


Egyre korruptabb ország vagyunk a Transparency International idei korrupciós listája szerint – no comment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.