2011. december 4., vasárnap

Hírek és vélemények

Orbán Viktor aláírta a VDSZSZ-t vezető Gaskóval azt a megállapodást, melynek értelmében kifizeti az állam a MÁV Cargo privatizációjából járó, fejenként 150 ezer forintos jutalékot a vasutasoknak. Erre a VDSZSZ felfüggesztette a 2007-ben kezdett gördülősztrájkját. - Gaskó István igazmondó érdekvédő száját betömték?

Kifütyülték Gaskót, aprópénzt dobáltak eléje a szakszervezeti demonstráción – S még jól is járt, hogy csak.

Orbán Viktor szerint „valamikor december közepe után néhány nappal lesz egy újabb, hasonló támadás” a forint ellen, mint amilyent legutóbb sikerült elhárítani. – Csak nem ő szervezi?

A Fidesz frakcióvezetője, Lázár János üdvözölte azt a megállapodást, amelyet a kormány a szakszervezetekkel kötött az új munka törvénykönyvével kapcsolatban." – Nem üdvözölte, hanem örült, mint majom a farkának, nem megállapodást, hanem különalkut, nem kötötték, hanem elfogadták, nem a szakszervezetekkel, csak azok néhány (jelenleg még) vezetőivel.

Az Európai Központi Bankkal (EKB) kapcsolatos hír, miszerint 270 milliárd dollárig terjedő összeget hajlandó lenne az euróövezeti válságkezelésre fordítani a Nemzetközi Valutaalap közbeiktatásával. – Ajándék, a Mikulás hozza?

A kormányfő péntek reggeli rádióinterjújában újra a magyar nép tudtára adta, hogy most, a válságidőszakban is szükség van nemzeti növekedési tervre – anélkül ugyanis recesszióba zuhanna a gazdaság –, és ami sokkal érdekesebb, azt is közölte, miből kívánja finanszírozni a Nagy Tervet. – A róka, a holló és a sajt.

Az új választójogi törvény tervezete szerint azok, akik feliratkoztak a kisebbségi választói névjegyzékbe, a pártlisták helyett az Országos Kisebbségi Önkormányzat által állított nemzetiségi listára szavazhatnak, s arról kedvezményesen, mindössze kb. 13 ezer listás szavazattal mandátumhoz juttathatják a listavezetőt.– Nesze semmi, fogd meg jól.

Magyar Nemzet: A munkanélküliek lusta dögök, dolgozni nem is akarnak – Pedig mindegyiküknek jól fizetett állások tucatjait kínálgatják!

A Fidesz és a KDNP megszünteti a Nagy Imre Érdemrendet. – Az újraírt történelmi narratívába sehogysem illik bele (Orbán 89-es Nagy Imre újratemetési beszédét is törlik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.