2011. december 5., hétfő

Hírek és vélemények

A távoli Azori-szigeteken tartották az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlését, ahova tizenkét megyei elnök ment el. A fideszes politikusok annak ellenére utaztak el az egzotikus nyaralóhelyre, hogy a felmerülő költségeket (utazás, szállás, ellátás) a meghívottak, vagyis főként a nehéz anyagi helyzetben levő megyei önkormányzatok állták, amelyek súlyos adósságait néhány hete vállalta át az állam. – Na, de nem mondhatjuk, hogy nem érte meg! Kilobbizták Mengyi Roland fideszes képviselő páneurópai romastratégiáját!

Az amerikai Moody's jelzi az európai országokról, hogy Franciaország elveszítheti «AAA» besorolását, de még a legszilárdabbaknak ítélt Hollandia, Ausztria, Finnország vagy Németország sincs védve ellene. – Az Atyaisten, a Fiú és a Szentlélek egyszemélyben kinyilatkozott.

A Fidesz kormányzása idején megvonják az egyházi státuszt Iványi Gábor lelkésztől, akit hajdan bizalmas viszony fűzte Orbán Viktorhoz, két gyerekét is ő keresztelte. – Nem metodista metódus, Ráhel és Gáspár mit szól hozzá? A korpa közé keveredőt megeszik a disznók?

Megvan a győztes ócsai pályázat a 420 lakásos szociális lakónegyedre. 45 ezren iratkoztak fel, de a bukott devizahitelesek száma már bőven meghaladja a 110 ezret és havonta 5-6 ezerrel nő azoknak a száma, akik nem tudják fizetni tartozásaikat. Országosan a bérlakások száma nem több kétezernél, miközben 341 ezer lakás áll üresen. Az Ócsán épülő, családnagyságtól függően 40–80 négyzetméteres házak lakbére 40–80 ezer forint lenne (meglehet, hiteltörlesztésük sem volt több, mégse tudták kifizetni). – Csepp a tengerben, csöbörből vödörbe.

2013. január 1-án piacnyitás a Magyar Postánál. – És ahogyan az eddig privatizált nemzeti Posták példája mutatja, piacnyitás után hirtelen megdrágul, szolgáltatása romlik, a személyzetet elküldik, a maradékot túlhajtják, de a szelvényvagdosók osztaléka az egeket veri!

Recessziós kilátásokról, hatalmas deficitről, nem ortodox megoldásokról és százezres elbocsátásokról szól a brit pénzügyminiszter szokásos őszi jelentése. – Neki is az csak az Unió diktál.

A családok védelméről szóló sarkalatos törvényjavaslat indoklása: „a családban történő nevelkedés biztonságosabb minden más lehetőségnél.” – A kereszténydemokrata kompánia, amely az elesettek oltalmazása jegyében részt vesz a szegénység kriminalizálásában, a köz- és felsőoktatás tönkretételére és az abortuszra fordított költségvetési pénz elvonására tett javaslat után újabb hőstettre készül.

Kétharmados törvényben rögzítené az egykulcsos szja-t a kormány – Betonba, betonba!

Steindl Balázs esztergomi fideszes frakcióvezető indítványozta, hogy az önkormányzat 10 évre visszamenőleg a már foglalkoztatásban nem álló polgármester és az alpolgármesterek ellen, a munkájukkal összefüggésben indult perek költségét fizesse ki. Az előterjesztésben a perek tárgyát rágalmazásban, sajtó-helyreigazításban, becsületsértésben és magánvádas eljárásokban jelölték meg függetlenül attól, hogy az érintett nyer vagy veszít a perben, s az alperes vagy a felperes szerepét tölti be. – Többsíkú motorikus tevékenység egyidőben: a város szerszámával verve a csalánt hazabeszél, közben rúg egyet a problémapiramis legalsó sorába is és orcája nem hull a porba.

Forrnak az indulatok Gyöngyöspatán, most éppen az iskola miatt, ahol teljesen elkülönítik a roma gyerekeket. A szegregáció miatti per elkezdődött az egri bíróságon. A vizsgálat szerint a roma diákok nem használhatják az iskola uszodáját, számukra nincs napközi és csak külön mehetnek ebédelni. – Az összefüggések kezdenek kirajzolódni.

A Magyar Kármentő Alapba egy év alatt befizetett, a kamatokkal együtt több mint kétmilliárd forintra növekedett pénzadomány mindössze hatodát, hozzávetőleg 350 millió forintot fordítottak november elejéig a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak közvetlen megsegítésére. A kormány rátette a kezét a civil adományokra, hogy több mint 11 millió forintért műfüves focipályát, 55 millióért pedig tanösvényt és emlékparkot építsenek. - Ha akarsz és tudsz adni, akkor közvetlenül, mert a jóisten se tudja, hova kerül.

Kérik a privatizációs pénzüket a vasasok: szakszervezeti szövetségük szerint, ha a vasutasoknak jár a MÁV Cargo eladásából pénz, akkor saját cégeik értékesítéséből nekik is kapniuk kell. Területükön elkelt a telefongyár, a Ganz Mávag, a Csepel Művek, a December 4. Drótművek, a Lehel Hűtőgépgyár, a Dunai Vasmű. – Orbán öngólt rúgott.

Háromezer éves óegyiptomi lószerszámok kerültek elő a kairói múzeum raktárából – nálunk meg még kormányon is vannak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.