2011. december 8., csütörtök

Mumia Abu-Jamal: a halálbüntetés életfogytiglanra változik




Seth Williams ügyész tegnapi bejelentésének ez a következménye. Ezzel Mumia kálváriájának első fejezete lezárulni látszik, 30 évet töltött a halálfolyosón. A nemzetközi harc eredménnyel járt, de a küzdelem tovább folyik, mert ártatlanságának bizonyítására is szükség van.

Elismert újságíró volt, intelligens és pacifista. A Black Panthers Party (Fekete Párducok Párt) egyik vezetőjeként megbecsült, nem csak Philadelphiában. Mint újságíró a philadelphiai Black Panthers kommunikációs szolgálatát irányította. Írásaiban, beszédében világos, erősen vonzotta az embereket.

Egy ilyen embert mutattak be azután szörnyként, rendőrgyilkosként – és nem csak olyat, mint aki megölt egy rendőrt, hanem aki rendőröket akart legyilkolni! Még nemrég is így kezelték, olyanként, aki már az anyja hasában is csak rendőrgyilkosságról álmodott. Rasszista vonások voltak már az első bírósági ítéletben is, az első bíró azt mondta (a bíróságon kívül): «Meg fogom grillezni ezt a négert» (ezt azt jelenti, hogy villamosszékbe küldi Mumiát). Az esküdtek kiválasztása teljesen mellőzte az objektivitást, fehéreket preferáltak feketék helyett.

A szabályok és a jog megváltoztatásától az egész processzus folyamán egészen a rasszista rendőrségig, a közintézmények azért küzdöttek, hogy Mumiát kivégezzék.

Az emberi jogokról beszélve, az USA megpróbálja igazolni invázióját a világ minden részében… De nincs olyan ország, mely annyi erőszakot tenne az emberi jogokon, az emberiségen, mint amennyit az Egyesült Államokban tesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.