2011. december 8., csütörtök

Hírek és vélemények


Matolcsy: Magyarország interkontinentális fordítókorong
– Gyurink még a földrészeket is innen forgatná!

Nem garantált többé, hogy a bérekből, fizetésekből levont különféle járulékok, társadalombiztosítási hozzájárulások után az állam automatikusan nyújt szolgáltatásokat – ezzel a Rogán Antal által javasolt kiegészítéssel lépett életbe az az adótörvénycsomag, mely november 29-én, az államfői aláírást követően meg is jelent a Magyar Közlönyben. – Ha már elvi garancia sincs mi a p…nak kell fizetni?

Pityinger Dopeman László ellen nyomozást indított az ügyészség Bazmeg című nótája miatt, melyben a Himnusz néhány sorát is idézi. – na ne, na ne, na ne izélj már…

Cséfalvay elismerte, hogy a 2012-es költségvetést 268 forintos euró árfolyamon írták, ezért elképzelhető, hogy módosítani kell. – Naponta fogják módosítani az árfolyammozgás szerint.

Nem akarta nevét adni a kormány szerinte cigányokat megnyomorító intézkedéseihez - ezzel is indokolta a Népszavának Kamarás István, a KDNP-hez köthető Barankovics Roma Műhely elnöke, hogy júniusban családjával kanadai menedékjogot kért. – inkább kapott volna kaszára-kapára!

Miközben Schmitt Pál a CNBC vendégblogger-oldalára írt cikkében arról tájékoztatja az amerikai közvéleményt, hogy a 2012. január 1-jén életbe lépő új alaptörvény előírja az államadósság legalább 50 százalékra történő csökkentését, valamint azt hangsúlyozza, hogy az alaptörvény megtiltja az államadósság növelését, ezzel ellentétes kommunikáció zajlik itt, Budapesten. – elfelejtettek neki szólni, hogy néhány napja más az ábra.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) munkatársainak decemberi bérét félhavi fizetéssel toldják meg jutalomként az év végén, és ez akár összesen 15 millió forintos extra pénzt is jelenthet. – «Mennyből a smittpál eljött hozzátok…»

Az idei 2-3 százalékos gazdasági emelkedés ellenére a hazai építőipar teljesítménye 35 százalékkal marad el az utolsó jó év szintjétől. – mégsem mehet minden olyan pazarul...

Bojkottálták az államfői vizitet a kecskeméti szocialisták – nem fütyülték ki, nem dobáltàk záptojással, rajzszöget se tettek a székére, mi a gond?

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 30 százalék, az MSZP ebben a közegben 12 százalékon áll. Az LMP támogatottsága 5, a Jobbiké 10 százalék. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció támogatottsága 2 százalékos. – tehát a többségnek egyik se kell.

A cseh lelkesedés a legkisebb az EU tagság iránt Kelet-Közép-Európában: arányuk 43 százalék. – majd lohad a többié is.

Schiffer András azt szokta mondani, hogy az LMP meghaladja a XX. századi ideológiákat, nem a korábbi frontvonalak alapján tájékozódik. – a frontvonalak szem elôl tévesztése könnyen azt eredményezi, hogy lővonalban talàljuk magunkat fedezetlenül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.