2011. december 29., csütörtök

Hírek és vélemények

95 százalékban kodifikációs remekmű - így jellemezte az utolérhetetlen Semjén fővadász az egyházjogi törvényt, amelyet július 12-én fogadott el a kétharmados többség - A kodifikációs remekművet maga a parlament tolta be az iratmegsemmisítőbe, miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette.

Visszahívta az LMP-t a Fidesz a parlamentbe, miután az LMP frakciójának tagjai szerdán kivonultak a parlament üléséről és a párt azt közölte, az év végéig tartó további üléseken sem fog részt venni. "Nem fogunk asszisztálni a házszabály átírásához, az egyháztörvény körüli bohóckodáshoz, az MNB bekebelezéséhez, az alaptörvény farigcsáláshoz" - nem inkább a választások előtt kellett volna gondolni erre?

"A tüntetéshullám ellenére az ellenzék gyenge és összebékíthetetlen maradt. A legnagyobb tömeget bizonytalan szavazók és a választásoktól távol maradók alkotják", írja Paul Lendvai az osztrák Der Standard nevű lapban - tüntetéshullám, biztos nemszavazók, máris nem reménytelen a helyzet.

Közelharcot vívtak az éhségsztrájkolókkal a tévészékháznál - intelligens, finom problémamegoldás.

„A fideszesek az utcára sem mernek majd kimenni” (Mesterházy Attila a következő két évről) – az éhes disznó meg a makk...

Orbán döntött: még több luxus a kormánynak
- ami jár, az jár!

Összesen 25,52 millió forint értékben kötött szerződéseket 2011-ben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a jövőre életbe lépő alaptörvény díszkiadásának megjelentetésével összefüggésben - de nagyon megéri (mármint a csókos embereknek).

Hiába az Alkotmánybíróság döntése: kukázni továbbra is tilos Kaposváron - mit nekem AB, amit mondtam, megmondtam!

Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest vezetője: Szögezzük le, hogy a 2012-es költségvetés, ahogyan az a Magyar Közlönyben meg fog jelenni, nem más, mint intézményesített hazugság - ahogy az összes többi is.

Gálaest köszönti Orbán alkotmányát, a rendezvény 13 millió forintos költségét az állam biztosítja - közpénzekből önünneplés.

A Fidesz célja valahol a lengyel vallásosság, a régi távol-keleti szorgalom és feudalizmus, az orosz típusú indokolatlan tekintélyelvűség és a klasszikus agrártársadalmak természetközeliségének ötvözése - hát, így valahogy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.