2011. december 7., szerda

Hírek és vélemények

Az ombudsman megsemmisíttetné a hajléktalantörvényt - Jó, jó, de ennél nem kellene egy kicsivel több?

A pláza a törvény szövegezői szerint 300 négyzetméternél kezdődik, minden efeletti bolt érintett a január 1-től érvényes tilalomban, csak az amolyan kis méretre törvényszabott, CBA-franchise formájú üzlet nem. – átvenni lehet, az nem ütközik a plázastopba, amiből rögtön ki is derül, hogy nem ám a pláza a gond, mint műfaj, hanem a külföldi pláza, ha tehát a jövő Coráin is ott virít majd a CBA-logó, akkor a dolog alapvetően rendben van.

Lázár Jánosnak a köznevelési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványa eltörölné a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyerek iskolai osztályaiban a minimális óraszámokra vonatkozó előírást, a szülőktől pedig a szabad iskolaválasztás jogát. A gyerekek fejleszthetőségét pedig nem a fejlesztést végző pedagógusok és intézmények ítélnék meg, hanem egy külső szakmai bizottság. – Lúzer mindent mindig jobban tud.

Ravasz csellel bújik ki a kormány a saját alkotmánya alól – Vissza a jövőbe.

Az egészségügyi ágazat 2012-es jelszava: "mindent a bérekre" - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár egy budapesti konferencián kedden. – Majd csak jövőre, egyelőre még a decemberi bérek kifizetése sem garantált.

A szimpla sarcként működő ebadót sikerült átlényegíteniük nemzeti érzelmekkel, így a nagy cél szolgálatába állítani azáltal, hogy az úgynevezett magyar kutyafajták mentesülnek alóla. – Utána már jöhet a kutyátlan-adó is.

Merkel bejelentette, hogy a gyorssegély feltétele az azonnali fiskális unió, és az EU-szerződés ehhez szükséges módosítására vonatkozó német-francia javaslatot a hétfői Merkel-Sarkozy találkozó véglegesíti. - Nagy mókamester ez a nő.

A BKV Kollektív Szerződés felmondása jelentősen súlyosabb anyagi, munkaszervezésbeli és jogi problémákkal jár, a Felügyelő Bizottság munkavállalói delegáltjai ellenzik ezt a lépést ( ez rögzíti ugyanis a bérre, a munkaidőre, a pótlékokra és a szociális juttatásokra, valamint a prémiumra, a szabadságra és mindenféle egyéb pluszjuttatásra vonatkozó szabályt). – Szóval szerződés helyett vergődés, hivatás helyett szivatás.

Jövő év január elsejétől magánútlevél soron kívüli eljárásban történő kiállításáért 19 ezer, sürgősségiért 29 ezer, azonnaliért 39 ezer forint igazgatási szolgáltatási pótdíjat kellene fizetni - áll a Belügyminisztérium (BM) vonatkozó, egyelőre véleményezés alatt álló rendelettervezetében. – a minimálbéresek, közmunkások, járadékosok, stb. kezdhetnek spórolni.

A honi hiteltengerben az adósok reménykedve kapkodnak mentőöv felé, egyre kétségbeesettebben fuldokolnak a pénzintézeti zavarosban. Nagy részük el is süllyed. Az egymás után behajigált mentőövek csak keveseket tartanak a víz színén. – Többnyire azokat, akiknek eleve volt legalább egy karúszójuk.

Érdek-képviseleti és szakmai szervezetek szerint semmilyen hatástanulmány nem támasztja alá a közoktatás államosításának szükségességét, hatékonyságát. – Csak a logika tudománya: először központosítás, központi létszámgazdálkodás, kemény ellenőrzési rendszer, aztán intézménybezárási hullám, pedagóguselbocsátás, ezzel párhuzamosan privatizáció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.