2011. december 11., vasárnap

Hírek és vélemények

Alig pár óta alatt vett 180 fokos fordulatot a magyar kormány retorikája, vagy Orbán mindvégig támogatta az Európai Tanács törekvését, hogy fiskális szigort léptessen életbe, csak az erről szóló javaslatok aláírását a parlament támogatásához kötötte? – meglepő fordulatokban nincs hiány, de, hogy parlamenti támogatása megkérdőjelezhető, az kizárt.

Itt az Európai Unió tízparancsolata: 1. nem szabad a GDP 3 százalékánál jobban eladósodni 2. ha mégis, szankció lesz 3. alkotmányba adósságfékek építése 4. az európai ügyek prioritást kapnak 5. befektetők jogbiztonsága "az európai valutaalap" része 6. a gazdaságpolitika összehangolása 7. az Európai Központi Bank önállósága 8. minden tagállam maga felel az adósságáért 9. Németország és Franciaország a politikai vezetők 10. a többsebességes Európa elismerése – a gyakorlatban pedig: tagállami egyenlőség eddig sem volt, eztán se lesz, szuverenitásról szó nincs, ismét a dolgozók fizetnek a válságért, a tőke érdekei mindenek felett, a nyomor folytatódik.

Polt a jó hírnevét félti Kis Jánostól
– van neki?

Deutsch Tamás beváltotta ígéretét és ugróiskolát rajzolt az MTVA egyik épülete elé. – Huhh, de nagyon ráijesztett a köztévés retusálókra!

Egy másik székház elõtt ezután nem sokkal éhségsztrájk kezdõdött. Nagy Navarro Balázs, a Televiziósok és Filmkészitők Szakszervezete elnöke és egyik alelnöke tiltakozik így a közmédiában uralkodó állapotok ellen.– Bátorság. Kellett és van.

Milliókat kapott kommunikációs feladatokért a jobboldali pécsi városvezetéstől a Várhegyi Attila volt fideszes pártigazgató vezette cég. A pénz nem volt elég a polgármesteri marketinglevelekre, ezeket piti összegért egyenként kiszámlázta a társaság.– Sikkasztásért kapott felfüggesztett jogerős büntetés után nem rossz!

Rétvári szerint a családügyi törvény deklaráltan nem értéksemleges
– keresztény, fehér, magyar középosztályra szól.

Egy angyalföldi fideszes képviselőt és fiát a Lehel-piacról vitték el a rendőrök, mivel összeverekedett a vásárcsarnokban dolgozó szemétszállítókkal. – Miért nem az említett, ezzel hivatásból foglalkozók tegyék meg?

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy ma sok vita és konfliktus van Magyarországon, de ez velejárója a nagy átalakításoknak. Hozzátette: 2013 az elrugaszkodás, az emelkedés éve lesz. – 2014-ben meg földet érés ejtőernyő nélkül.

Megszülethet az új munka törvénykönyve a jövő héten
– ez az, amiről biztosan tudjuk: halva fog születni.

Handó Tündét, a fideszes EP-képviselő Szájer József feleségét, Orbánék családi barátját jelölte a köztársasági elnök az Országos Bírói Hivatal élére. – merte volna nem megtenni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.