2012. augusztus 1., szerda

Hírek és kommentek


Hozzájárult az Európai Bizottság a magyar likviditás-támogatási program, valamint a pénzintézetek javára nyújtott feltőkésítési program újabb hosszabbításához (a három éve indult program keretében az állam kölcsönöket nyújt magyar pénzügyi intézményeknek) – ezért vannak a  nem-megszorítások».
Ha az IMF-en múlna, ilyen lenne Magyarország: 600 milliárd forintnyi újabb megszorítás, közszolgák elbocsátása, barátságosabb bánásmód a bankokkal és a multikkal –  rajta fog múlani.
Tíz százalékkal kevesebbet ér a bérünk, mint hat éve, az első öt hónapban 3,7 százalékkal csökkent a reálkereset (ennyivel ér kevesebbet a pénzünk, mint tavaly az első öt hónapban), 45 ezerrel kevesebben dolgoznak most, mint egy éve – "a legizgalmasabb időkben vagyunk", "Európa jövője, ha a dolgok így mennek tovább, Közép-Európában van" ,"A bábuk úgy vannak felrakva a sakktáblára, hogy Közép-Európa előtt egy nagy emelkedő pálya, Nyugat-Európa számára pedig egy vészesen hanyatló pálya rajzolódik ki" ( válogatás Orbán összeseiből)
Árnyalatnyi különbség sincs a hazai agrártermékek védelmét illetően az egymást követő kormányok között – már hogy is lenne, minden csak «magyarnak  látszó», a tárgyak is, a kormányok is.

A Fidesz vezet a biztos pártválasztók körében, míg a bizonytalanok aránya több, mint a választópolgárok fele. Választási rendszerünk fél-ázsiai lesz? – teljesen.

Alapos, minden érintett állami szervet bevonó vizsgálatnak kell kiderítenie: miként fordulhatott elő, hogy Csatáry 15 éven keresztül háborítatlanul élt Magyarországon –  felelnek: a Horn -Orbán-Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-Orbán kományok.

A Jobbik elnöksége felszólította Szegedi Csanádot, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát (sajtóinformációk szerint Novák Előd egy belső levelezésben kijelentette: ha korábban tudták volna, hogy Szegedi Csanád zsidó, sem alelnök, sem EP képviselő nem lehetett volna) – dermesztő.

Hónapokon át kapott fizetést Brüsszelből a márciusban EU-zászlót égető Novák Előd, s hozzá hasonlóan azok is, akiknek a nevét korábban hírbe hozták a Kuruc.infó nevű szélsőséges portállal – a pénznek sosincs szaga.

A munkavállalók részesedést kaphatnának olyan cégekből, amelyekben az állam kisebbségi tulajdonos. Elfeledett, elfekvő vállalkozásokról lehet szó, és évekig is eltarthat a megvalósítás; friss pénz nem lesz a cégekben, a dolgozók ugyanis jelképes áron szállnának be a bizniszbe – Palkovics óriási ötlete alapján néhányan biztos jól járnának, de a dolgozóknak csak a csőd a biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.