2012. augusztus 28., kedd

Szégyen az Európai Balpártra!





Szégyen Pierre LAURENT-ra, aki az Huma-Dimanche 2012 júliusi számában «Európai Köztulajdonú Bank» alapítását javasolja a «munkahelyek dinamizálására és felfuttatására»!

Főként amiatt szégyen, hogy ő tesz ilyen javaslatot, az Európai Baloldali Párt elnöke, aki egyébként a francia Kommunista Párt titkára is.

            1 – Az euró keretében tökéletesen kiürült tartalmú ez az ötlet, mivel a teljes monetáris és költségvetési fegyvertár a bankok és a pénzügyi piacok kezében van. Semmilyen körülmények között nem lehetne hasznos – csak még több bank finanszírozását jelentené, a közpénzek átcsoportosítását a «deficites» pénzügyi szektorba. Laurent javaslata tipikusan a «monopolista államkapitalizmus» malmára hajtja a vizet, a Berlin vezette európai szuper-imperializmus kontinentális kereteit szélesítené ki.
Aztán pedig ha ezt a «forradalmi» újítást elfogadná Hollande, kivel valósítaná meg, mikor majdnem minden európai kormány ultrareakciós, sőt, a fasizálódás útjára lépett?
            2 – Még súlyosabb, hogy ennek az ötletnek csak lehet az értelme, hogy az Európai Baloldali Párt kezességet vállal ahhoz a szégyenletes döntéshez, amit az EU és az európai kormányok már megtettek népük megkérdezése nélkül: egy «szövetségi és nemzetekfeletti kormány» felállítása, az európai nemzetek történelmének vége, a nagytőke együttesének feltétlen kiszolgálása. Ebbe a sorba tartozik egy „köztulajdonú európai bank„.

Kommunista aktivista, tagja a kommunista pártnak vagy sem, itt az ideje, hogy ne csak szekundáljon Európai Balnak, mely a tőke eszköze! (a görög és portugál komm. pártok már bojkottálják is).
Itt az ideje, hogy együtt követeljük a francia hitel- és biztosítási intézmények államosítását az Európai Unióval való szakítás keretében, az ipari köztulajdon visszaállítását, hogy a nagytőke uralkodásának véget vessünk.
Az Humanité ünnepén miért ne indíthatnánk közös peticiót  Pierre LAURENT szociál-maastrichti javaslata ellen, a kulcshelyzetű bankok és biztosítók valódi államosítása érdekében, hogy költségvetési és monetáris függetlenségünket visszanyerjük?

(A Kommunista kezdeményezés, a Kommunista Újjászületés Pólusának lapja) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.