2012. augusztus 6., hétfő

Hírek és kommentek


Orbán Viktor újfent az offshore-pénzek hazahozatalának fontosságát hangsúlyozta. A kormányzat intézkedései azonban kétarcúak. Nem elég a tavaly bevezetett adóamnesztia,  alacsony adókulcs és stabil adórendszer is szükséges lenne – talán adóforintjainkból még meg is kellene segíteni egy kicsit őket!

Francia mintára vezetné be a választásokat megelőző regisztráció intézményét a Fidesz – csak azzal különbséggel, hogy ott népszámlálás hiányában indokolt (a választókor elérésekor, ill. elköltözéskor), itt meg nem.

A kutyatulajdonosoknak kötelező lesz a chippel megjelölt kutyát regisztrálni a Magyar Állatorvosi Kamara adatbázisába – nem kéne az előző  regisztrációt is így megoldani?

Csökkenteni kell a nyugdíjakat, 70-72 évre kell emelni a nyugdíjkorhatárt és meg kell emelni a nyugdíjjárulékot. A nyugdíjcsökkentést a kormány el is kezdte a „nyugdíjak reálértékének megőrzése" címszó alatt: ugyanis azokat csak az inflációval emelve 20 éven belül 48 százalékra csökken a nyugdíjak bérekhez viszonyított értéke (a mai 70 százalékról) –  akkor már meg is van az a korosztály, amelyik éhen fog dögleni.

Eltilthatja a választástól távolmaradókat a következő voksolástól az ősszel benyújtandó választási eljárási törvényben a Fidesz – de szerencsére a kerékbetörés még nem kerül bevezetésre számukra.

Az Ipsos felmérése szerint a magyarok 4 százaléka látja csak jónak a gazdaság helyzetét. Csak a spanyolok és az olaszok pesszimistábbak nálunk  – véletlen?

A Nemzetközi Valutaalapot egyik korábbi középvezetője, Peter Doyle közgazdász: az IMF-nél elnyomták a válságra még időben figyelmeztető hangokat, vezetőjének kiválasztása illegitim, Európával kivételez a szervezet  – s ha még csak ennyi volna…

Árfolyamgát: sok devizahiteles nem tudja, mi vár rá – meg a sok nem-devizahiteles sem.

El fogjuk veszíteni a még le nem hívott, több ezermilliárd forint uniós támogatás jó részét, ha a kormány nem vezet be „rendkívüli állapotot” a pénzek kiosztását és felhasználását irányító rendszerben – majd a Közgép az utolsó pillanatban megment bennünket!

Orbán ismertette az idei számokat: a kormányzat az idén 200 ezer embernek ad közmunkát, ezt szeretné 2013-ban 300 ezerre bővíteni –  ez igen, ez aztán a prosperitás! Merjünk nagyok lenni, légyen  1 000 000 közmunkás!

A súlyosan mozgáskorlátozottakon túl az egyéb - például értelmi, látási, hallási - fogyatékkal élők is kaphassanak autóvásárlási támogatást - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg – hogy a bolond, a vak, a süket ne csak a parlamentben üljön,  hanem a volánnál is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.