2012. augusztus 9., csütörtök

Hírek és kommentek


A Nemzeti Eszközkezelő, amiről a miniszterelnök két éve még azt ígérte, hogy minden lakáshitelest megment, összesen nyolc darab bajba jutott adós lakását vette meg féléves működése alatt, vagyis a legutóbbi terveket alapul véve idén már csak további 7992 lakást kell megvenniük – még meglehet a nyolcezer, csak napi 55-öt kell venni!

Magyarország a szabályozásillúzió nevű betegségben szenved, és ebből a mostani kormány sem tudott még teljesen kigyógyulni – mondta a Világgazdaságnak a Fidesz ügyvezető alelnöke, Kósa Lajos –  de persze sem a választási feliratkozás, sem a járási rendszer bevezetése nem tartozik a ebbe a  kategóriába, éppen ellenkezőleg: szerinte ezek előremutató változtatások.

A Wizz Air Hungary 2010 áprilisa óta nem Magyarországon, hanem Svájcban fizet társasági adót a személyszállítással elért eredménye után - közölte a  vezérigazgató. A cég adózott nyeresége egy év alatt ötvenszeresére nőtt –  eddig is csak háromezer euró társasági adót fizetett Magyarországon a 53 millió eurót meghaladó eredménye után .

A jogalkotók "nem bíbelődtek azzal, hogy az adósok számára az árfolyamgát utáni időszakot is biztonságosabbá tegyék. Így a bankok tulajdonképpen akkora kamatot számíthatnak fel, amekkorát nem szégyellnek" – miért is «bíbelődnének» vele, hát nem azért fizetjük őket!

Maszek buszok váltják ki a BKV-t – folytatódik a tömegközlekedés magánkézre átjátszása.
250-300 biciklit vásárolna a kormány a parlamenti képviselőknek, hogy gyorsabban megtehessék a 450 méteres utat a Parlament és a Képviselői Irodaház között – elég lesz ugyannyi biciklicsengő is.
A Fidesz nyíltan alaptörvény-sértésre, valamint a nemzetközi szerződéseink áthágására készül a "előzetes feliratkozás" bevezetésével –  s nem először!
Kétszázmillió forint átcsoportosítását rendelte el a Törvényalkotás Információs Rendszerének és az Országgyűlés publikus weboldalának továbbfejlesztése támogatásához a kormány – csaaaaak?
Tavaly 15-20 milliárd forintba került a látványsportágak - vagyis a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, és a jégkorong - támogatása az adófizetőknek, és idén is hasonló nagyságrendű lehet ez az összeg - derül ki Matolcsy György írásbeli válaszából – de nagyon megéri…
A dráguló élelmiszerek növelik az inflációt –  jé, tényleg? Ki hitte volna?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.