2012. augusztus 23., csütörtök

Hírek és kommentek


Bécsből Budapestre helyezi át kelet-európai regionális központját a Nokia – innen meg majd továbbviszi mint  a komáromi  üzemét.

Többszörösébe kerül az idei iskolakezdés a magyar családoknak, mint az előző években – de még mindig olcsóbb, mint jövőre.

(orbánblokk)

Orbán Viktor miniszterelnök a lakossági energiaelosztást nonprofittá tenné – nagyon jó! csak nehéz elképzelni, hogy magántulajdonban lévő cégek nulla profitért dolgozzanak.

Orbán Viktor Lázár Jánost bízta meg azzal, hogy rázza fel a sertéságazatot, mert tíz év alatt majdnem 2 millió disznó tűnt el az országból; a magyar sertések rosszkedvűek: viszonylag sok takarmánytól is alig híznak, szaporodni nem akarnak, a meleg is megviseli őketmost meg még a Lázár is?!

Orbán: Az elhúzódó válságkezelést a demokrácia modellje "nem könnyíti meg" – bezzeg egy jó kis diktatúra!

Orbán kijelentette: nem fogadjuk el a Nemzetközi Valutaalap olyan "hagyományos" válságkezelési elvárásait, mint például a nyugdíjak csökkentése – nem-e? akkor miért csak az infláció arányában emelkednek, lassan elveszítve értéküket?

Orbán szerint a kormány ragaszkodik a tehermegosztás jelenlegi politikájához – akkor továbbra is az átlagosan vagy rosszabbul keresők viselik.

A kormány: «arról szó sem lehet, hogy visszavágják a nyugdíjakat, a szociális kiadásokat, növeljék az szja szerepét» – mégis mit lehetne visszavágni a 93 ezer Ft-os átlagnyugdíjon (2011), a 28 ezer Ft-os szociális ellátáson, hova lehetne emelni az eddig is 27 %-os áfát?

A kormány által elrendelt közbeszerzési stop félezer ELTE-hallgató tanévkezdését veszélyeztette; a kollégisták tüntetéssel fenyegettek, a kormány hamar engedett nekik – akkor mégse hiába.

Orbán nem tervez Hold-utazást – kár…



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.