2015. január 13., kedd

A francia USI CGT szakszervezet kommünikéje






 

A Union Syndicale de l'Intérim CGT  szakszervezet kommünikéje

 

Nemzeti összefogás? Kivel? Miért?

Szakszervezetünk, az USI-CGT a legszigorúbban elítéli a jan. 7-i gyalázatos gyilkosságot, amely 12 ember életét oltotta ki a Charlie Hebdo megtámadásával, majd másnap. Teljes szolidaritásunkat fejezzük ki a családokkal, az áldozatok hozzátartozóival.

 

Ezek a nők, férfiak a barbárság, az integristák áldozatai. Annak a politikának, amelyet a kormány folytat évek óta a tőke szolgálatában. Az imperialista háborúk áldozatai, az olyanoké, mint amelyek Maliban, a Szahelben, Irakban, Afgnaisztánban, Palesztinában folynak a nemzetközi olaj- urániumtársaságok pénzügyi érdekeinek szerint a vallási-politikai integrizmus melegágyaként szolgálva.   

Az áldozatok teste még ki sem hűlt, de már felsorakozott minden reakciós erő – a kutyák!
A szólás szabadságának védelme ürügyén azok, akik évtizedek óta a rasszizmust terjesztik, az emberek, népek közötti gyűlölködést és az ellentéteket szítják, akik kizsákmányolnak és elnyomnak; azok, akik nem csak szólásszabadságot tapossák lábbal, hanem nap mint nap a kollektív és egyéni jogokat, azok hívnak nemzeti szövetségbe.  

 

Nemzeti szövetség az UMP-vel (Sarkozy jobboldali pártja), a szocialista párttal, a MODEM-mel (François Bayrou demokrata mozgalma), az UDI-val (demokraták és függetlenek), a Front Nationallal..., nem, ebből nem kérünk!

Nemzeti szövetség azokkal, akik kabinetjeikben és irodáikban társadalmi jogaink széttörésére spekulálnak, akik a Macron-törvényt készítik elő, akik évek óta nap mint nap hintik és terjesztik rasszista, szabadsággyilkos gyűlöletbeszédeiket … ebből nem kérünk!

Vallásaink instrualizációjából nem kérünk! Harcban elesett társaink holttestén védeni HOLLANDE, SARKOZY, VALLS, LE PEN, a MEDEF (munkáltatók szervezete) és cimboráik politikáját … nem kérünk belőle!

 

Az egyetlen szövetség, amelynek létre kell jönnie, hogy a szólásszabadságot, a világi társadalmat, minden szabadságjogot megvédjen, az a (munkás)osztály szövetsége és egysége … a népek által és a népekért.



Nem hátrálunk meg: sem azok előtt, akik meg akarják akadályozni, hogy gondolkodjunk és beszéljünk, sem a idegengyűlölet és a haladásellenesség előtt.

 

Azokért, akik jan. 7-én meghaltak, azokért, akik korábban és azokért, akik később, azért társadalomért és világért amelyet akarunk, harcolunk, és folytatjuk a küzdelmet, nem csak a szólásszabadságért, hanem minden szabadságjogért.

 

A leghatározottabban elítéljük a gyalázatos zűrzavarkeltést, manipulációt, haszonkereső hadműveletet, amelyet a rasszista, iszlamofób, antiszemita, idegengyűlölő támadásokhoz vezetnek… melyek azt célozzák, hogy megosszanak minket, hogy jobban uralkodhassanak felettünk.

Harcolunk, és folytatjuk a küzdelmet az imperializmus és sötét eszközei ellen a munkahelyeken és lakóhelyeken a demokráciáért, a Köztársaságért.

Communiqué de presse de l'Union Syndicale de l'Intérim CGT: http://www.interim.cgt.fr/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.