2015. január 15., csütörtök

Franciaország




És most?


A POI (Független Munkáspárt) röpirata



 


Jan. 11-én milliók mentek ki az utcákra kimutatni, hogy elutasítják a barbárságot és békét, demokráciát akarnak. Ugyanezt kívánva milliók maradtak otthon, mert politikai manipulációtól tartottak és  a gyűlölet, a megosztás – bármilyen formában – hintésétől.

Mit tett a kormány? Állam- és kormányfők részvételével tüntetett jan. 11-én. Olyanokkal, akik országukban minden szólásszabadságot tiltanak, újságírókat börtönöznek be, diktátorokat. Két nappal később megszavaztatta a nemzetgyűlést a szíriai bombázások fokozásáról. Jan. 26-án a Macron-törvényről fog voksoltatni, amely az elbocsátásokat könnyíti meg és a kollektív szerződések védelmét érvényteleníti. Január elsején lépett életbe a felelősségi paktum, amely 50 milliárd eurót takarít meg a közkiadásokon – az oktatáson, a közszolgáltatásokon, a kórházakon, postán, stb. Ugyanakkor 41 milliárd euróval csökkenti a munkáltatói társadalmi terheket.

Ez a politika magában is a háború, és nyomorhoz, szegénységhez vezet.

A kormány a Charlie Hebdo és a kóserüzlet elleni támadások által kiváltott legitim érzelmeket akarja kihasználni, hogy politikája folytatásához a kellő «szent szövetséget» létrehozza.

Ez szolgálná a békét és demokráciát? Ellenkezőleg. A megoldást a dolgozók, fiatalok szervezett mobilizácója hozza – a háború ellen, a demokráciáért, a kormányprogramokkal és ellenreformokkal szemben.

A POI (Független Munkáspárt) Franciaország-szerte gyűléseire, vitáira hív a «hogyan tovább» eldöntésére.


Párizs, 2015. jan.14

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.