2015. január 14., szerda

Röviden



 


A brit Trades Union Congress (TUC) főtitkára azonnal reagált Camerun miniszterelnök sztrájkkorlátozási elképzeléseire:«semmilyen demokrácia nem tenne ilyen természetű csorbítást». A Unison szakszervezet szerint, ha a tervezett változtatások életbe lépnek, «a közszolgáltatásban lehetetlenné válik a sztrájk».

 Egyiptomban a hadsereg tudatta, néhány nap alatt meg fogja semmisíteni Rafah városát (ahol 1220 házban 2044 család él), hogy Gázát elszigetelje. Az intézkedéssel izraeli szövetségének kiván használni.

 Görögország: «nincs szó arról, hogy az ország elhagyja az eurót», nyilatkozta a Syriza vezetője, Ciprasz a Realnews-nak. Előző nap Korintoszban  pedig: «Görögország halad és vele együtt változik Európa».
 
 Franciországban a belső "bevetésre" került 10 500 katona «a katonai vezetők által vezényelt belső katonai hadműveletek része» nyilatkozott a honvédelmi miniszter az Europe 1 csatornáin hozzátéve: «nem (rendőrségi) támasz, katonai hadművelet».

 A francia nemzetgyűlés és a szenátus tegnap gyakorlatilag egyhangúlag megszavazta a bombázások folytatását Szíriában. A nemzetgyűlésben 1 képviselő ellene szavazott, 13 tartózkodott (főként a Front de Gauche), 488 mellette voksolt.

 A belga SLFP Police, a legjelentősebb rendőrszakszervezet a «legpiszkosabb demagógiának» ítéli a belügyminiszter által felvetett törvénymódosítást, amely «ideiglenesen» lehetővé tenné a rendőrségi feladatok átruházását a hadsereg részére (ahogy Franciországban). «A katonákat háborúra képzik», húzza alá a kommüniké, a civil lakossággal való közvetlen kapcsolat a rendőrök feladata.
 
 Haitiben öt évvel a több mint 230 000 halálos áldozattal járó és fővárost leromboló földrengés után még mindig 70 ezer család él fedél nélkül. Az ENSZ megszálló csapatai által behurcolt kolerajárvány 8 ezer halálos áldozattal járt, és a 10 milliós lakosságból 6 millió napi kevesebb mint 2,40 dollárból kell létezzen. Az amerikai Center for Economic and Policy Research legutóbb nyilvánosságra hozott adatai szerint a humanitárius segítség legnagyobb nyertesei amerikai cégek.


 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.