2015. február 10., kedd

Je suis Charlie?




 

A bajor közigazgatási bíróság bírája, Peter Vonnahme január 31-én a Telepolisinternetportálon publikált egy cikket „Charlie és az álszentek” címmel. Ebben ez áll:

  • (...) Ha jobb világot akarunk, akkor abba kell hagynunk a kettős mércével mérést. A kettős erkölcs a terrorizmus táptalaja.
  • … ha muszlim tettesek áldozatait az európai kontinensen nyilvánosan meggyászoljuk, azonban a nyugati világrendszer háborúinak milliós nagyságrendű áldozatait elkerülhetetlennek nyilvánítjuk.
  • … ha muszlim tettesek bűncselekményeit követően reflex-szerűen azonnal muszlim szervezetekhez fordulunk azzal, hogy „határoljátok el magatokat, különben ti is felelősök vagytok!” Voltak hasonló elhatárolási felhívások a keresztény gyülekezetek felé, amikor a bevándorlók elleni gyilkosságok Németországban ismertté váltak?3
  • … ha olyan arab diktatúrákat, amelyek messze nem a mi emberjogi értelmezésünk szerint léteznek, a legmodernebb fegyverekkel szereljük fel, habár tudjuk, hogy ezekkel olyan dzsihadista szervezetek lesznek felfegyverezve, akik brutálisan harcolnak az értékeink ellen. Hogy ezért olajat és vérrel szennyezet pénzt kapunk, nem teszi jobbá az ügyletet.
  • … ha a nemzetközi jogra fittyet hányó Izraelnek atommeghajtású tengeralattjárót ajándékozunk és jogsértései előtt szemet hunyunk. A sötét időkben elkövetett legnagyobb bűneinket ez a magatartás nem igazolhatja.
  • … ha az Egyesült Államokat a nemzetközi joggal ellenkező háborúkban támogatjuk. Ez felelőtlenség, mert tudnunk kell az Abu Ghraib-börtönben, Guantanamon és más börtönökben elkövetett kínzásokról és a garantált büntetlenségekről.
  • … ha a keresztény fundamentalista pszichopata Anders Breiviket – aki Európát az iszlámtól akarta megvédeni – másként ítéljük meg, mint a muszlim terroristákat. Akkor a 77 áldozat ellenére nem volt a párizsihoz hasonló nemzetközi gyászmenet. Mi lett volna, ha nem egy norvég, hanem egy arab követi el ezt a tömeggyilkosságot? A hisztéria valószínűleg túlment volna minden határon.
  • … ha a terrorista tetteseket sztereotip módon gyáváknak és aljasaknak mondjuk. Bátrabb dolog, ha a hóhér biztos távolságból nyomja meg a gombot, hogy egy feltételezett istenharcost nagy távolságban drónnal végezzen ki? (…)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.