2011. október 6., csütörtök

A 2011. október elseji párizsi internacionalista nagygyűlés felhívása

Alulírott brit, német, görög, ír, spanyol, portugál, francia munkásaktivisták és –felelősök, felszólalva a Parti ouvrier indépendant (Független Munkáspárt, a Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértése tagja) által összehívott internacionalista nagygyűlésen meghallgattuk Sami Tahri, a tunéziai UGTTT középfokú pedagógusszakszervezete főtitkárának és Donna Dewitt, a dél-karolinai (USA) AFL-CIO elnökének (személyes címen) üzenetét.

Innen, dolgozók és fiatalok ezreinek jelenlétében küldjük testvéri köszöntésünket a görög dolgozóknak, akik ismét általános sztrájkba lépnek a trojka (IMF/EU/EKB) és a szolgálatukban álló Papandreu-kormány halálos programja ellen.

Testvéri üdvözletünk a spanyol pedagógusoknak, akik a szigorítási tervek ellen sztrájkolnak; a nyugdíjrendszerük megmentésére sztrájkot előkészítő brit dolgozóknak.
Testvéri üdvözletünk a tunéziai népnek, mely felkelt, hogy kenyere, víze és szabadsága legyen, s ezért az akadályok ellenére folytatja forradalmi útját.
A dolgozóknak nincs más útjuk a tőkés rendszer csődjével szemben az egész világon, mint sztrájkba lépni, tüntetni, mobilizálni azon programok ellen, melyeket a nemzetek szuverenitását semmibe vevő trojka szolgálatában álló «baloldali» vagy jobboldali kormányok vezetnek be.

A dolgozók legitim védelméről van szó. A költségvetési hiány nevében, melyet maga a trojka, a kormányok kreáltak a bankok és a spekulánsok megmentésére; az adósság nevében, amelyet nem a népek csináltak, a mindenféle politikai színezetű kormányok az emberiséget a barbárságba taszítják. Ugyanezeknek a «szükségszerűségeknek» a nevében a munkásmozgalmat oda akarják láncolni a konszenzusok és a szent nemzeti együttműködések kombinációihoz.

Megerősítjük, hogy a munkásmozgalomnak kell a barbárság útjába állnia:
A munkásmozgalom az a küldetése, hogy teljesen függetlenségében biztosítsa az érdekvédelmet, kifejezze a kizsákmányoltak és elnyomottak törekvéseit és azok védelmében követeljen.

Eképpen, az egész mozgalom által találják meg a népek és nemzetek az utat a trojka diktatúrája alóli felszabadulás felé és szervezik meg a társadalmi igazságosságot, demokráciát és a nemzeti szuverenitást.

Megerősítjük: soha nem volt ennyire aktuális a régi munkásmozgalmi jelszó: «Világ proletárjai, egyesüljetek!». Tiszteletben tartva mindannyiónk meggyőződését, szervezetét elkötelezzük magunkat, hogy a dolgozók és népek egységes mozgósítása érdekében kampányt folytatunk egész Európában a következő közös követelések alapján:

Semmiféle szigorítási tervet nem fogadunk el! Visszavonni ezeket követeléseink védelmében!
Az adósságot nem a népek csinálták: eltörölni!
Semmilyen konszenzust, alávetést a költségvetési hiány ürügyén: a munkásmozgalom függetlenségét!
Nemet az IMF-EU-EKB trojka diktatúrájára!


Ezen a bázison mi, alulírottak elkötelezzük magunkat abban, hogy támogatjuk azokat a kezdeményezéseket, melyekre felkérnek bennünket más országok dolgozói és aktivistái – minden ország sajátosságának megfelelő szervezeti forma számításba vételével. Vitára bocsájtjuk a javaslatot, hogy összehívjunk-e sürgősségel összeurópai «védelmi konferenciát» munkásküldöttek és aktivisták részvételével. A konferencia célja, hogy támogassuk azt az útkeresést, mely a dolgozók és népek, nemzetek testvéri Európájához vezet, mely kizárólag a népesség alapvető érdekeire van tekintettel, megszabadulva az IMF, az Európai Unió és az Európai Központi Bank diktátumaitól.

Brian Forbes, a Mandate szakszervezet országos felelőse, (Írország);
Alex Gordon, vasutas-, tengerész- és szállítmányozási szakszervezet elnöke (Nagy-Britannia);
Jordi Salvador Duch, a tarragonai UGT titkára (Spanyolország);
José Baiao, a TAP nemzeti légitársaság dolgozói bizottságának tagja (Portugália);
Hélène Zografaké-Telemè, az OLME, a középfokú pedagógus-szakszervezet végrehajtó bizottsági tagja (Görögország);
Paul Paternoga, az IG Metall felelőse, a Humboldt-Wedag vállalat üzemi tanácsa elnöke, a rajna-északvesztfáliai munkásbizottsága (AfA) regionális igazgatósági tagja (Németország);
Adelaïde, egyetemi hallgató, az Alliance des Jeunes Révolutionnaires (AJR) csoport tagja (Franciaország);
Gérard Schivardi, a POI országos titkára, (Franciaország);
Patrick Hébert, szakszervezeti aktivista (Franciaország);
Jean Markun, vasbányászati szakszervezet (Franciaország);
Daniel Gluckstein, a POI országos titkára (Franciaország).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.