2011. október 23., vasárnap

Mi újság van Belgiumban?

A költségvetésnek 10 milliárd eurót kell találnia a lyukak betömködésére. Ebből az alkalomból ötletadásra felkérték a Dernière heure olvasóit. A legjobbak: «Adjuk el a flamandokat a hollandoknak!», «A bicikliseket lássák el rendszámtáblával és adózzanak!», "Csak egy állami funkcionárius – családonként!" és «Belga adót az eurokratákra!».

A líbiai intervencióba duplán jogtalanul «belekeveredett» ügyvivő kormánynak is magyarázkodnia kell Kadhafi halálával kapcsolatban. A NATO tagadja, hogy szándékosan vette célba a volt diktátort, de elismerte, hogy bombázta annak konvoját elősegítve letartóztatását és halálát - az ezt megelőző francia és belga miniszteri kijelentések azonban ellentmondanak ennek. Az ENSZ-et sem elégíti ki, vizsgálatot követel.
Van még egy bökkenő: a felkelők által Kadhafinál talált aranyozott browning a Made in Belgium feliratot viseli. Mint megannyi F2000 puska, P90-es küzdőfegyver, 5.7-es pisztoly, Minimi géppisztoly, gránát, luxusfegyver. Az FN Herstal gyártmányai, amely 2009 óta szállította kormányengedéllyel Kadhafi kormányának…

A lille-i Carlton-hotelből kiinduló prostitúciós botrány megérkezett Belgiumba. A Le Figaro számadása szerint Dominique Strauss-Kahn is részt vett a borsos árú szexuális orgiákban – csakhogy neki nem kellett fizetnie, számláját más rendezte, mégpedig egy üzletember. Az ügyben több letartóztatás történt – DSK egyelőre nincs közöttük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.