2011. október 29., szombat

Hírek és vélemények

A miniszterelnök szerint a legfontosabb eredmény, hogy a kormány megvédte az adócsökkentéseket. Tavaly a kormányfő valóban tíz kisadó megszüntetését jelentette be, amik attól kisadók, hogy az adminisztráció költsége majdnem akkora, mint amennyit a költségvetés be tudott szedni belőlük. Az adócsökkentésekkel és az adónemek megszüntetésével szemben számos új adó és jelentős adóemelések állnak (illetve a már meglévők beszedési módjának, adóalapjának vagy -kulcsának, illetve az adózás alá tartozók körének szélesítése; valamint van még a tarsolyban egy-két ötlet is) – Pedig csökkenti, de csak a számukat! Azt nem mondta, hogy az összegüket nem emeli!

A mai napig nem kapott választ a zuglói ellenzék arra a kérdésre, hogy az év eleji, százmilliós nagyságrendű értékpapírügyletre a kerület polgármestere, Papcsák Ferenc személyesen adta-e hozzájárulását, és vállalt-e valamilyen kötelezettséget – Rapcsák felelete: «az ajtóm mindenki előtt nyitva áll» (kifelé is!).

Költségvetési felelősségi szerződést írt alá pénteken a Parlamentben az LMP és az MSZP, szövege szerint az aláírók vállalják, hogy a 2012-es költségvetési és adómódosítások során nem nyújtanak be olyan módosító javaslatokat, amelyek növelik a hiányt – a más bőre nektek sem drága!

Kocsis Máté kompenzál: a Btk-val védené a hajléktalanokat – egy jó vastag, súlyos, keményfedelű Btk-val tényleg jobban lehet védekezni.

Orbán Viktorétól drasztikusan különböző elképzelésekkel ebben a témában sem a parlamenti, sem a parlamenten kívüli ellenzék nem állt elő – s miért olyan meglepő ez? Mindnyájan "Gogol köpönyegéből bújtak ki"…

Hoffmann Rózsa szerint a szakszervezeti vezetők valótlan állításokkal borzolják a kedélyeket, mert nem igaz, hogy a szakma nem támogatja az új köznevelési törvényt – természetesen a szakma támogatja a koncepciót, amely tömeges iskolabezárással, a továbbtanulási esélyek korlátozásával, többezer pedagógus elbocsátással jár, mert mindenki jól fog járni (taláncsak a pedagógusok, a gyerekek, a szülők, a lakosság nem ).

Harmincmilliárd forint értékű, forgalomból kivont papírpénzből készült az a 4 tonnányi brikett, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pályázatán nyert el és pénteken kapott meg a Miskolci Autista Alapítvány – tüzelésre még jó a forint.

Egyetlen bírálat sem hangzott el a társadalmi szervezetek képviselői részéről a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) alakuló ülésén: lehet, nem véletlenül. Információink szerint ugyanis a civil oldalt gyakorlatilag a kormány jelölte ki, kizárva azokat, akik esetleg kritizálnák a kabinet tevékenységét – minek szórakozni civilekkel, rendelnek 57 statisztát és kész. Biodíszlet kell csak, nemde?

Titkolják, mi lesz a kórházrendszerrel – nem titkolják, csak még keresik a jövendő tulajdonosokat…

Felmentették tisztségéből a szociálpolitikáért felelős helyettest államtitkárt – talán elfogyott a munkája!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.