2011. október 28., péntek

Miért ragaszkodik annyira székéhez az európai képviselő?



Az RTL német tévélánc műsort készített némely (??) európai képviselő pratikáiról Strasburgban. Thomas Meier újságíró szerint az európai képviselők többet keresnek mint bármely más politikus. Alapfizetésük (legyenek jelen vagy sem) 7.339 euró, ehhez hozzáadódik 3980 euró adómentes pótlék, plusz napi 284 euró az ülések idejére (átlag havi 12), összesen nettó 14.727 euró havonta.

Végülis, ha hihetünk a riportnak, egy «ügyes» képviselő többet keres mint Angela Merkel.

Az európai parlament hivatalos honlapja egy kicsit eltérő: a bruttó alapfizetés 7.956,87 euró/hó, vagyis nettó 6.200,72 euró, plusz havi 4299 euró pótlék és 304 eurós napidíj. Összesen nettó: 14.147,72 euró.

A pletykák szerint bizonyos képviselők a reggeli gyors megjelenés után mindjárt el is tűnnek. Csak aláírják a jelenléti ívet, s a napidíj máris biztosított. A riporter jól szórakozott a jövés-menésen (néhányan zsenántnak érezve a helyzetet megfutamodtak a kamera elől). 2 órás vizsgálódás után azonban a parlament őrei kitették az újságíró szűrét.

Kínos…

A mi deutch(für)tamás európai képviselőnk idejéből is vígan futja, hogy az „Egymillióan a sajtószabadságért” csoporttal diskurálhasson – ámde választ nem kapván eképpen fordul hozzájuk: „.. Mindanyian megfutamodtak? Lóf...sz a párbeszédre? (...) Antiszemiták? Pedig tele vagyok félelemmel amiatt, hogy az utcára vitték az embereket. És mi lesz, ha nem tudják hazavinni őket ? Azt hiszem, lassan disszidálásra kényszerítenek. Ráadásul sz..t se ér a diplomájuk. (...) Nem tetszik nem tetszik, nem tetszik a raped!”

Stílusához, a polgár szájából röpködő lóalkatrészekhez kezdünk hozzászokni. Amihez nem, az a felelős (?) közszereplő cinizmusa, mellyel tudtára adja az őt havi négymillió forinttal megfizető választóinak, mennyire fütyül rájuk... Gazdája nem a nép, gazdája az Európai Unió.

Még kínosabb…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.