2012. március 2., péntek

Hírek és vélemények

Lázár János fideszes frakcióvezető és több képviselőtársa által jegyzett előterjesztés már február 16-án megérkezett az Európai Bizottsághoz, vagyis három nappal azt megelőzően, hogy elfogadta a parlamenttávolbalátnak.
Bejelentheti a sztrájkot a metró- és HÉV-vezetőket tömörítő Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, ha a múlt héten megkezdett kollektív munkaügyi vita eredmény nélkül zajlikkollektív szerződés helyett átmeneti megállapodás, a cég ötmilliárdot spórol a béren kívüli juttatásokon, hurrá, dolgozók, nem lesz sztrájk!
Szabad-e egyetemet foglalni? – nem szabad, de lehet (sőt, muszáj)
Bár 40 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma egy év alatt, a munkanélküliség aránya továbbra sem csökkent – csak helyet cseréltek.


Ángyán: „maffiacsaládok, spekuláns nagytőkés oligarchák és a volt téeszeket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos zöldbárók koalíciója” – meg az üzemeket, gyárakat, a közszolgáltatásokat, egyszóval: mindent!


Simor András egy forintos fizetést kért az MNB elnökeként végzett munkájáért, azt is visszamenőleg – a Magyar Nemzeti Bank «függetlensége» csak Magyarország nemzetközi pénzügyi piacoktól való függőségét jelenti…


Hoffmann Rózsa az erkölcstanról : át kell írni a tankönyveket is – a 2x2 legyen 5, a mohácsi vész meg 1234, úgy erkölcsösebb


A kormány úgy látta jobbnak, ha a munkaadók támogatására csoportosítja át azt a 21 milliárd forintot, amelyet eredetileg az egykulcsos adózás miatt rosszabbul járó dolgozók kaptak volna közvetlenül a számítások szerint azonban akkor is jobban járnak a cégek, ha dolgozóik kirúgásával spórolják össze a többiek fizetésemelésére valót (és ezzel elesnek a többletjuttatástól), akkor meg pláne, ha a béren kívüli juttatásokat veszik el.


Félmillió forintnál is többet veszíthetnek 2014-től azok a polgármesterek, akik egyben parlamenti képviselők is, mivel az új választási szabályok szerint meg kell válniuk valamelyik posztjuktól – évente? havonta? naponta?


Orbán szerint az Európai Bizottság kifogásai olyan „technikai kifogások, amelyek orvoslása gyorsan és könnyen megtörténhet”így van, lényegileg egyek vagytok, Viktor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.