2012. március 8., csütörtök

Hírek és vélemények

Orbán-show
Brüsszelből újabb levelet küldtek az Orbán-kormánynak. Az EU még komolyan aggódik, levelükben olyan alapvető dolgokra hívta fel a figyelmet, miszerint nem jó, ha a magyar kormány rendszeresen a független jegybank döntéseit kritizálja – egy «független» ország «független» kormánya nem illetheti kritikával a «független» jegybankot!
A kormány átírja a jegybanktörvényt, megszünteti befolyását az MNB-re, és kiiktatják az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiből azt a szakaszt is, amely megengedte volna a jegybank és a PSZÁF összevonását – a fülkeforradalom és szabadságharc kapitulált.
Orbán Viktor és jobbkeze, Matolcsy György hosszú idő után mutatkoznak együtt – a szent jobbot is magával hozta.
Orbán: «Ha nem éri meg dolgozni, ha nem éri meg munkából megélni, akkor létrejön egy munkaellenes hangulat, ami miatt Magyarország a csőd szélére került.» - na és hol az a munka, amiből megéri… valamint az is, amiből nem éri?
Bejelentette, hogy a kereskedelmi kamarával közösen állítsanak fel március végéig egy munkacsoportot, amely megvizsgálja az eddigi kormányzati lépéseket, és javaslatot tesz a folytatásra – jönnek az újabb megszorítások.
«Az előttünk álló időszak karaktere a konszolidáció lesz» – már megint vagy még mindig?
«A mai napig az emberek 750 euróból élnek havonta» – hogyne, vannak olyanok is, de hárommiliónak ennek csak töredéke jut.
A külfölddel kapcsolatos vitákról azt mondta, nem szabad konfrontatívnak lenni, hanem taktikázni kell, néha cselhez kell folyamodni, néha nyílt vitára van szükség, néha a megegyezéshez kell folyamodni – ez nagyon megy neki!
Orbán a külföldi tőkét két kategóriára osztotta: vannak a szövetségesek és a gyarmatosítók. Utóbbiaknak csak a piacunk kell, meg a profit, ezért nem érdeke Magyarországnak, hogy együttműködjünk velük – előbbiek viszont merő magyarbarátságból jönnek, összes hasznukról lemondva csak beruháznak, beruháznak, már rongyos a gatyájuk is.
Kijelentette, hogy nem hajlandó változtatni a kormány oktatáspolitikáján, ismét elmondta, hogy „vékony jégen kellett átszaladnunk” – vékony jégen futkosni nem ajánlatos, különösen gyerekekkel roppant veszélyes!

Semmi akadálya nem lesz az IMF-hitelről való megegyezésnek– az IMF eddig soha mást nem kért, mint politikailag kellemetlen, a szociális kiadásokon, nyugdíjakon és hasonlókon spóroló megszorító csomagokat és privatizációt, de majd most!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.