2012. március 30., péntek

Hírek és vélemények


Néhány héten belül a kormány elé kerülhet az új Nemzeti alaptantervről (NAT) szóló javaslat –  és 16. életévünk betöltése után már mehetünk is munkát keresni.

Több mint ezer gyógyszerért kevesebbet, több százért pedig többet kell fizetni vasárnaptól – ha a gyógyszertámogatást általában csökkentik, hogyan jön ez össze?

Ultimátumot adtak a szakszervezetek a néppárti spanyol kormánynak: "az kell, hogy a kormány engedjen a munkaügyi reform és a megszorítások ügyében, nem megy az, hogy mindig Brüsszelre mutogatnak"pedig ott van a kutya elásva!


Orbán Viktor: Magyarországnak olyan cégekre van szüksége, melyek nem piacszerzésre jönnek ide, hanem mert értéket teremtenek, mint a Mercedes – szemernyit sem számított neki, hogy az itteni munkaerő órabére 8,61 euró, szemben a németországi 45,66 euróssal, így az extra profit autóként 1850 euró.

A KSH legújabban közzétett adatai szerint kétéves csúcsra emelkedett a munkanélküliség: 11,6 százalék volt az elmúlt három hónap átlaga – «mintaország»…

A kormány teljesítményével a megkérdezettek 21 százaléka volt elégedett márciusban – név szerint?

Míg februárban 100 milliárd forintos megszorításról döntött rendeletben a kormány, addig Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára már 130 milliárd forintról nyilatkozott – mennyi lesz a nyárra?

Orbán Viktor: „A magyar alaptörvény szerint a köztársasági elnök személye sérthetetlen, én pedig ehhez tartom magam.” – bezzeg a Semmelweis szenátusában nincs semmi respekt, majd meg is nézheti magát!

Doktori címe elvétele után Schmitt bármikor le is mondhat, hiszen a volt államfőt ma már a mandátuma kitöltését érintő időkorlát nélkül "havonta a mindenkori köztársasági elnöki tiszteletdíj havi összegének megfelelő mértékű pénzbeli juttatás", lakáshasználati jog, lakásfenntartás, gépkocsi sofőrrel, kétfős titkárság, valamint VIP egészségügyi ellátás illeti meg, amennyiben nem az alaptörvényben meghatározott összeférhetetlenség kimondásával, vagy az elnöki tisztségtől való megfosztással távozik. Az államfőnek ma havonta bruttó 1 507 350 forint a fizetése, így élete végéig ennek megfelelő közpénzt kap majd – ehhez még mit lehet hozzátenni?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.