2012. július 2., hétfő

Hírek és kommentek


Az LMP-s Jávor szerint határozottan ki kellene állni amellett, hogy az EU strukturális átalakításon menjen át, erősebb európai együttműködésre lenne szükség. A kormány most azt akarja megvalósítani, amit az LMP eddig sürgetett: járulékcsökkentést – na ha ez mind meglesz, akkor kell Jávort a fidesszel együtt kisöpörni.

A Fidesz csak annyit tesz, hogy a megszorításoknál közbeiktatja a bankokat és a multikat, akik ráterhelik a költségeket a fogyasztókra – kb.

Vona szerint Orbán Viktor és Németh Zsolt teljesen ellentétes nyilatkozatot tesz Magyarország és Európa viszonyait, jövőjét illetően – végre felfedezte?

Orbán a nemzeti konzultációról beszélve elmondta: büszke arra, hogy együtt kormányoz az emberekkel – «Van egy határa az embernek is. Ha azon túlmegy, nem lehet tudni, hogy büszke vagy bolond.» (Lakatos Menyhért)

Orbán bejelentette, munkahelyvédelmi akciót indít. Ennek eszköze egy soha nem látott mértékű szociális adócsökkentés. Az első öt intézkedés arra irányul, hogy öt csoportban százezer forintos bérig, például a 25 év alattiak és az 55 év felettiek esetében, felére csökkentik a munkáltatói járulékokat – a munkáltatókét, ne feledjük, nem a dolgozókét!

Orbán szerint az ellenkezője történik annak, ami Görögországban, Spanyolországban, Portugáliában. Szerinte Magyarországon nincsenek megszorítások, Európában viszont igen – mivel csak Magyarországon szokás a kutya farkát ötödik lábnak hívni…

Tömött sorokban masíroznak az országba a multik – aztán meg majd ugyanúgy ki.
Az idei év első felében 30 százalékkal nőtt a felszámolás alá került cégek és 60 százalékkal a végelszámolás alá került cégek száma a múlt év azonos időszakához képest (lánctartozások, fizetésképtelenség)pedig Orbán megmondta: «A magyar út sikeres».
A KSH adatai sem mutatják még a válság végét. Az építőipar évek óta nem tud talpra állni, a teljes szerződésállomány áprilisban az ágazatban 11,2 százalékkal volt alacsonyabb, mint a múlt évben, és 40 százalékkal maradt el 2010-től – pedig Orbán azt is megmondta : «Európát pedig lenyűgözték a magyar sikerek»  és «Magyarország győzött».

A Fidesz fricskázására is futotta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) küldötteinek hétvégi ülésén. A fő napirendi pont a június 10-i helyhatósági választások eredményeinek értékelése volt, és már az ülés nyitányaként, a szokásos szövetségi elnöki beszámolóban elhangzott, hogy az RMDSZ a magyarországi politikusok „felelőtlen erdélyi portyázása” ellenére győzött – na és az erkölcs földi megtestesítője, a nagytiszteletű Tőkés püspök mit szól ehhez? Lehet, hogy elzáródnak a pénzcsapok?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.