2012. július 19., csütörtök

Hírek és kommentek


Orbán Viktor: a kormány azt akarja elérni, hogy a magyar bankrendszer fele magyar kézben legyen – a jelenlegi becslések szerint megközelítőleg 100-150 milliárd forint vagyon távozhatott a magyar bankrendszerből 2011 végén, 2012 elején, amiből a legnagyobb magyar bankok – például az OTP, a K&H vagy az MKB – egyenként 10-20 milliárd forint közötti összegekkel vehették ki a részüket. Csak piaci részesedésük arányában!

"Az elmúlt évtized legsikeresebb magyar találmányának évfordulóját ünnepeljük. A Széchenyi Tervről van szó" - szögezte le Orbán. – Mit évtized ! Század, sőt ezred!

A parlament egy éven belül harmadszor is megváltoztatná a népegészségügyi termékadó megfizetésére kötelezett energiaital definícióját – ismét hülyének és/vagy fejőstehénnek tartva az állampolgárt, aki – kiskorú lévén – maga nem képes dönteni  fogyasztásáról.

Ismét felröppent hír, hogy a kormány szabad vállalkozási zónákat alakítana ki az ország leghátrányosabb területein, és az ott működő cégeknek kedvezményeket adna, ilyen lehetne a szociális adó csökkentése a zónákban, illetve adókedvezményeket is kapnának a cégek – azt nem röptették fel, hogy ezek rabszolgatartó intézményeként funkcionálnának.

Konfliktusba keveredett az Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának ellenzéki tagjaival Járai , mert azok tárgyalást kezdeményeztek a Nemzetközi Valutaalap Magyarországon tárgyaló delegációjával –  a kecske meg a birka nem tudván megegyezni, elmentek igazságért a farkashoz… ma már nincs ellentét, mindkettőt megette.

A "magyar modellt" ajánlja mindenkinek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelent írásában –hogy ne legyen már másnak se jobb…

Az amerikai lapok szerint kevés esély van a nyitásra, mert Észak-Korea továbbra sem akar lemondani atom- és rakétaprogramjáról – mert az USA-nak nincs ilyen programja?

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntéseit meg kell valósítania a törvényhozónak, ez a jogállamiság egyik legfontosabb kritériuma, mondta Paczolay Péter, a testület elnöke – normális országban, tette hozzá mikrofontávolságon kívül.

A kormány szerdai ülésén elfogadta a magyar termék rendeletet - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter – magyar termék az, amelyik magyarul beszél, ha álmából is keltik fel, magyar(osch) nevet visel, a nemzeti színekbe nem 180 vagy 90 fokkal öltözik, mert akkor már olasz vagy bolgár…

A magyar hatóságok 2006 óta tudták, kicsoda Csatáry úr, mit követett el, melyik nemzetközi toplistát vezeti, és legalább fél éve tudták, hol lakik – arról, hogy miért okoz nehézséget a szomszédos EU-tagállamban fekvő Kassa kérdése, hogy hogyan viszonyulnak a Wiesenthal Központ által átadott bizonyítékokhoz, a tanúvallomások sokaságához, arról nem szól a közlemény. De még csak a felelősségre vonás szándékáról sem hallottunk ügyészi vagy politikusi nyilatkozatot. Sem a 2006-ban hatalmon volt Szocialista Párt, sem a 2010 óta hatalmon levő Fidesz részéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.