2012. július 3., kedd

Rosszkedvünk nyara…





A kormány hosszas és az ország számára igen sokba kerülő huzavona végén teljesítette, amit az  «Unió vezetői és a piac is megkívántak». Jöhet az újabb «készenléti» hitel, jöhetnek újabb «nem-megszorítások»…

Orbán Viktor által vezetett kormánybizottság veszi a kezébe az EU-s fejlesztési források ellenőrzését. Ez a testület dönt arról, mi számít kiemelt projektnek, és a jóváhagyása kell az egymilliárd forintnál drágább projektekhez is. Egy kis jogi trükk kellett ahhoz, hogy a kormánybizottságba beférjen Lázár János is.

A jövőben a hírszezést is Orbán és Lázár felügyeli.

Az Orbán-kormány 10,6 százalékkal több jövedelemadót szedett be az esztendő első negyedében, mint tavaly ilyenkor, főként az adójóváírás megszüntetése miatt emelkedett meg a lakosság személyi jövedelemadó-kötelezettsége. A megemelt kulcsú áfából az egy évvek korábbinál 7,4 százalékkal több folyt be. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap közzétett adatai azért is figyelmet érdemelnek, mert mindez csökkenő reálkereset és stagnáló belföldi kereslet mellett történt. Emellett 26 hónap alatt 26 új adót vezetett be a Fidesz.

A most életbe lépett új Munka törvénykönyvével kapcsolatban azt sem lehet meghatározni, hogy "közvetlenül és ténylegesen" mi alkalmas a munkáltató jó hírnevének megsértésére és mi tartozik a magánélethez. Dolgozók ezrei kerülhetnek bajba csak azért, mert pl. hangot adnak annak, keveslik fizetésüket. Sokaknak nem lesz lehetőségük, idejük, pénzük arra, hogy eljussanak szükséges kórházi vizsgálataikra, mert a korábbi ágy-megszüntetésekkel és a legutóbbi 9 kórház bezárásával nincs már a közelben megfelelő intézmény. 38 fokos melegben tüntetnek és éhségsztrájkolnak napokon át a fogyatékkal élő emberek jogaik megsértésének törvénybe foglalása miatt. A «politikai apátia» növekszik (Dunaújvárosban az időközi helyhatósági választáson a részvétel 20,73 százalékos), s a felmérések szerint «ha ma lennének a választások», a választók soha nem látott arányban maradnának távol. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.