2012. július 27., péntek

Hírek és kommentek


„A mostani fiatalok többségéből hiányzik a munka becsülete” – nyilatkozta Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (SZTMSZ) elnöke, szerinte ugyanis a diákok a zsebpénz miatt  szívesebben vállalnak részmunkaidős állásokat, például eladóit vagy árufeltöltőit, de ezeket a munkákat főállásban már nem végeznék – Csaposs Noémi gondolt-e arra, hogy ezek a részmunkás állások valójában csak zsebpénzre elegendők ?

Milliókat tolt bele a kormány, most 400 embert küldhetnek el a Sanyótól A beruházást az Európai Unió és a magyar költségvetés 900 millió forinttal támogatta? Nem, a Sanyót támogatta!

"A bürokraták az én katonáim" – mondta Orbán – azok igen.
Szintén Orbán : «A nyugati világ ma inkább egy hanyatló pályán halad, Közép-Európának hatalmas felívelési esélyei vannak » – «félázsiai népséggel»?

Az állam segít a gyógyszerészeknek, hogy megvegyék a patikák többségi tulajdonát  – állami garanciával beáll az új patikusréteg tulajdonszerzése mögé, és az adófizetőknek kell állniuk a cechet.

Az IMF üdvözli a kormány elkötelezettségét a felülvizsgált konvergenciaprogramban 2012-re, 2013-ra kitűzött gazdasági célokkal kapcsolatban, a jelenleg folytatott monetáris politikai irányvonalat továbbra is megfelelőnek tartja, ugyanakkor megjegyzi, hogy rendkívül fontosak a bankrendszer stabilitását helyreállító reformok – persze nem diktál, csak «felülvizsgál», «megfelelőnek tart» és «megjegyez».

Demján szerint beruházási alapot kellene létrehozni, 2000 milliárd forint kerettel, melyet négy év alatt kellene feltőkésíteni, minden évben 500 milliárddal – biztos jó buli lenne neki, még egy rakat állami segítség a cégeihez.

Balogh Zoltán miniszter arról beszélt, hogy a Kanadából visszatérő romák problémáját elsősorban az érintetteknek kell megoldaniuk – lássák már be, hogy itthon sokkal jobban élhetnek, mint Kanadában!

A gazdagok élnek vissza a lehetőséggel és különféle cselekkel szereznek jachtjaiknak engedélyt – mert olyan sokan vannak, hogy lehetetlen ellenőrizni őket.
Orbán: «Matolcsy hazajön, így én elmehetek» – ne várd meg, menjél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.