2012. július 12., csütörtök

WTO: negatív forgatókönyv Oroszország számára




(a Rabocsije Izvésztyija cikke)

Oroszország Világkereskedelmi Szervezethez történő csatlakozásának következményei továbbra is aggodalommal töltik el az orosz szakértők közösségét. Egyebek közt a szakértők egy egész problémahalmazt látnak, amellyel Oroszország szemben találja magát a WTO-hoz való csatlakozást követően. Belépve a WTO-ba Oroszország mindenekelőtt elveszti gazdasági szuverenitását – így véli Jurij Boldirev volt parlamenti képviselő és a Számvevőszék volt elnökhelyettese. (...)
„Azaz mindaz, amink most van, gyakorlatilag közös vagyonná válik, a nemzetek feletti korporációk nem tőlünk fogják megvásárolni az erőforrásainkat, hanem velünk egyenrangúakként maguk veszik el tőlünk gyakorlatilag önköltségi áron. - mondta Boldirev felszólalásában a „Mi vár Oroszországra a WTO-ban? Nemzetközi tapasztalatok” címmel rendezett nemzetközi konferencián május 31-én. - Ugyanakkor azt, amivel ők rendelkeznek, a nekünk szükséges technológiákat, mi nem vehetjük meg - nemhogy önköltségen, de még a legkeményebb piaci áron sem.”
Vlagyimir Babkin, az Állami Duma szakértője pedig azon a véleményen van, hogy Oroszország belépése a WTO-ba a „nemzetek feletti korporációk Oroszország politikai szuverenitásának és nyersanyagkincsei fölötti rendelkezésének megszüntetésére vonatkozó megrendelésének végrehajtása. A WTO-hoz való csatlakozás eredményeként – folytatja Babkin – Oroszország „a bolygó új urainak alárendelt enklávékra szakad”.

Forrás: Amerika hangja
Roman Osarov, 2012.05.31.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.