2012. július 19., csütörtök

Köszönjük, Parragh!


Az ATV riportere megszólaltatta Parragh László vállalkozót, a múlt és jelen nomeklatúrájának tipikus példányát, a szintén minden rendszer kedvencét, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (munkáltatói szervezet) elnökét. http://www.youtube.com/watch?v=YmZnhvYMWC0  

Leleplező beszélgetés. Parragh alaposan benyal a Fidesznek, név szerint a miniszterelnöknek: köszönetet mond a társadalmi béke fenntartásáért! Ne is azt nézzük, hogy fennáll-e a társadalmi béke, csak azt az aspektusát, miszerint ezt egy magyar tőkés teszi… A vállalati terhek csökkentését hozza indokként, arról meg jól tudjuk, párhuzamos a munkavállalói terhek növekedésével ; és azt, hogy az EU országaiban a társadalmi békétlenség (értsd: osztályharc) támad a megszorítások ellen –  itt meg semmi! Bele is zavarodott abba, hogy akkor most megszorítások vagy nemmegszorítások vannak, arra viszont elég pontosan sikerült rámutatnia, ezek nem különböznek semmiben Európa egyes országaiban. Már hogyan is lehetne ellenkezőleg, mikor mindez éppen az EU minden államra érvényes politikájából fakad? 
Nemzeti komprádorunk az «általa befizetett adókról» beszél, melyet persze véres verejtékkel és éjt nappallá téve nyilván maga állít elő, a dolgozóknak ehhez semmi közük. 
És persze a közszektort támadja, megfeleve az uniós trendnek, lássuk má’ be, állampolgári érdek, hogy lebutított és agyonterhelt közalkalmazottak intézzék ügyeinket, hogy 65 éves ápolónők forgassanak az egyre kevesebb kórházi ágyakon bennünket, vagy agg bölcsődei gondozók, óvónők lássák el gyermekeinket – a megélhetéshez elégtelen munkabérrel –, hogy még több jusson a «munkáltatói terhek» apasztására!  
Azt állítja, hogy a kormány «visszaterelte» a munka világába a rendfenntartó állomány idejekorán nyugdíjba vonult henye tagjait – csak, sajnos, a számadatok nem erről szólnak. 
Legszebb mondata,  a «struktúraváltás nélkül nem fenntartható a pálya», mindent elárul. A «pálya» maga a rendszer, a «struktúraváltás» pedig az összes szerzett jog elvétele, pontosan érhető virágnyelvén mondandója. 
Végül pedig azoknak is üzen, akik az MSZP-ben látnák a megmentő szerepét. Bizony, nem a Fidesz saját kútfejéből pattannak ki az ötletek (zömmel), tartják magukat az elődök által megkezdett folyamathoz – pontosan megfelelve az Unió parancsainak.

Köszönjük, Parragh!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.