2011. november 9., szerda

Hírek és vélemények

Berlusconi magától aligha mond le – és a kis magyar pszeudója?

Lemond Berlusconi – és a kis magyar pszeudója?

Még mindig több mint egymillió ember retteg attól, hogy elveszíti lakását svájcifrank-adóssága miatt – valami nagy, nagy sátrat kéne rakni…

A „Matolcsy-komisszárok” kirúgásokat készítenek elő? – ha igen, ki van meglepve?

21 millióba került a Balsai-jelentés – na, annyit nem ér Gyurcsány !

Médiatörvény: Az ügyészség szerint sincs újságírói forrásvédelem – vigyázzunk kinek és mit beszélünk !

A tankötelezettség hatéves kortól 16 éves korig tartana: a felső határ leszállításának legfőbb indoka, hogy a kötött iskolai rendszertől, a közismereti oktatástól elforduló, motiválatlan tanuló mielőbb átléphessen a munka világába – a munka világa pedig tárt karokkal várja a szakképzetlen 16 éves gyerekeket!

A gyógyszerek támogatásában a jövőben számítani fog az úgynevezett beteg-együttműködés, vagyis a beteget büntetik, ha nem követi az egészségügyi szakember gyógyszerszedési, táplálkozási és az életviteli tanácsait – dohányzók, iszákosok, mindent tagadni!

Létrejöhet egy olyan új szervezeti forma, a civil társaság, amely "mindenfajta bírósági regisztráció nélkül", személyek közös elhatározása mentén alakulhat meg, ennek támogatásához a kormány javasolja, hogy az Országgyűlés hozza létre a Nemzeti Együttműködés Alapját. Ez az alap biztosítana a jövőben támogatást a civil szervezeteknek "egy rendkívül egyszerű pályázati rendszeren keresztül" – akkor haverok már állami pénzen is együtt ihatnak.

Törvényjavaslatot nyújtott be a kormány a mezőgazdaságot érintő időjárási és más egyéb kockázatok enyhítésére, hogy a különböző csapások miatti károkban kockázatközösséget alakítsanak ki – jégesőben pl. együtt verik a szőlőt.

Új elem, hogy a jövőben az érettségi vizsga megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása lesz - talán csak nem a "levente" visszacsempészése?

Politikusi beismerés: "próbáltak már megvesztegetni" – aztán meg valahogy mégsem sikerült…

Közmunkásokra cserélhetik a cégek munkavállalóikat. Jövőre a minimálbéres alkalmazottaknak 92 ezer forintot kell fizetni, míg egy közmunkásnak - ha nyolc órában dolgoztatják - csupán 57 ezer forintot. Részmunkaidőben pedig még ezt az összeget arányosan csökkenteni is lehet, sőt, abban az esetben is kevesebb pénz jár, ha a foglalkoztató által megállapított teljesítményt nem hozza a munkás – alkalmasint még fizethetnek is a közmunkások.

Kövér László vagy az IMF a nagyobb katasztrófa? – megfojtsanak bennünket vagy inkább lekaszaboljanak?

Törvényben köteleznék szófogadásra a gyerekeket – meg nem csak azokat.

Milliókért értékelték (egy Balatoni nevű színházi rendező, dramaturg és színházi újságíró) Orbánék egyéves teljesítményét – ja, csak ha színház, akkor mindjárt más!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.