2011. november 26., szombat

Hírek és vélemények

Az Európai Püspöki Konferencia Tanácsának ülésén Erdő Péter bíboros - a tanács elnöke - a Kathpress katolikus hírügynökség szerint arról beszélt, hogy ma Európában hátrányos megkülönböztetés éri a keresztény hívőket. – panaszkodunk, hogy az egyháznak nincs a tized beszedéséhez sem már joga?

Új titkosszolgálatot hoz létre a kormány, de nem az eddigiek átszervezésével, hanem azok mellé. Az új szervezet ráadásul afféle fölöttes titkosszolgálat lesz, eddig Magyarországon példátlan jogosítványokkal. – Nem nyomozni, kományozni!

Vezetők és vezető tisztségviselők személyi juttatásaira 152,4, egyéb foglalkoztatottakéra pedig további 295,5 millió forintot költöttek a Miniszterelnökségnél, amelynek engedélyezett létszáma szeptember végén 134 fő volt. – Aggodalomra nincs ok, a jólét majd lefolyik a tömegekhez is.

Jöhet a kötelező matrica minden autóra, minden főútra – és minden gyalogosnak is a homlokára!

Az Orbán-kormány hetente nyeri az újabb és újabb csatákat az államadósság, a világ, a bankok, a spekulánsok, az uzsorások ellen. – a csatákat, de nem a háborút.

Matolcsy: "Nem mondok le, sőt ... Éppen fordítva!" – akkor föl?

A korrupció már az ország működését veszélyezteti a KIM szerint is, könnyen széteshet az egész igazgatási rendszer. – ha az elbocsátásoktól, forrásmegvonástól nem esne eleve széjjel…

Esztergomban rendőröknek kellett sorfalat állniuk, hogy a fideszes városatyák épségben távozhassanak az épületből a dühöngő esztergomi polgárok között. –aztán van-e annyi rendőr, hogy elég legyen az egész országra?

- Nagyon elégedetlen vagyok a magyar kormánnyal - jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Jean-Claude Trichet elnök, aki az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése után tette szóvá a jegybanki függetlenség csorbításának irányába tett kormányzati intézkedések sorozatát. – A főnök úr megszólalt.

A Moody's Investors Service megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást, egy fokozattal rontotta a magyar kormánykötvény-osztályzatot, és az új besorolásra is további leminősítés lehetőségére utaló, negatív kilátást hagyott érvényben. – Bóvli kategória bóvli kormánnyal, bóvli értékelésben.

Sarkozy is a Moody’sszal fenyegetve akarja a szigorítási intézkedéseit bevezetni Franciaországban – «a gazdaság a szakadék szélén áll… nagy lépést kell tennünk előre!»

A Standard & Poor ‘s leértékelte Belgiumot is – lángnyelvek nyaldossák Európa egét.

Az irány jó, de az úton sok a kátyú – mondhatni, csak kátyú van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.