2011. november 29., kedd

Nem tetszik a rendszer

Mekk Mesternek mennie kell!
2011.11.29. 08:48 Tüntetésszervezők

Az egész világ rajtunk röhög. Egy dolog, hogy leminősített minket egy nemzetközi hitelminősítő intézet. Komoly intő jel, de nem mi vagyunk az egyetlen ország a világon, amit hasonló sorscsapás sújtott, elvégre gazdasági válság van. Egy jó kormány is szembekerülhet nemzetközi intézményekkel a politikájának bizonyos részleteit illetően – ehhez azonban olyan politikára van szükség, ami következetes, kiforrott, működőképes és bírja a lakosság többségének támogatását. A Matolcsy-féle gazdaságpolitikáról egyik sem mondható el. Az bizony leminősítés nélkül is csúnyán megbukott. Matolcsy a néhai Mekk Mesterhez hasonlóan szerepelt, aki leszedte a cserepet medvéék házáról, hogy cserépkályhát építsen. A különbség annyi, hogy őt még nem zavarták el.

Tízből kilenc magyar szerint rossz irányba halad az ország, és Matolcsy minden mértékadó közgazdász szerint a totális káoszba vezet bennünket. Most már nem csak a száraz statisztikai adatok mutatják, hogy a gazdaságélénkítés és a munkahelyteremtés nem következett be, de a kedvezőtlen változásokat a saját bőrünkön is érezzük. Nem csak azért, mert az államcsőd már itt toporog az ajtóban, hanem mert leég a pofánkról a bőr amiatt, hogy a kormányunk felelős államférfiak helyett duzzogó óvodások gyülekezeteként viselkedik.

Ahelyett, hogy megtették volna az egyetlen elfogadható lépést, és leváltják az ámokfutó Mekk Mestert, bevágták a durcát és megvádolták az egész világot, hogy összeesküdött Magyarország ellen. Az ötvenes évek óta nem láttunk példát ilyen gazdag fantáziára a belső és külső ellenségkép építésében: lázálmaikból egy az országunkat fojtogató gonosz imperialista világbirodalom képe bontakozik ki.

Mekk Mestert már senki nem fogja meggyőzni arról, hogy nem kellett volna leszedni a cserepet a házról, vagy hogy a cserépkályha se működik: szegény nyomorult ember már olyan mélyre süllyedt a cinikus hazugságok és önáltatások mocsarában, ahonnan nincs visszaút. A legutóbb már azt hazudta, hogy a leminősítés az országunk ellen intézett szervezett támadás.

Ez már nem játék: Magyarország a csőd szélén van, nemzetközi hírnevünk a béka hátsója alatt, az új választójogi törvénnyel pedig a narancsuralom évtizedekre bebetonozhatja magát. Ha most nem sikerül fenéken billentenünk a kormányt, akkor nem csak Matolcsy, hanem mi mindannyian óriásit fogunk hasalni.

A Nem tetszik a rendszer?! tüntetés szervezői legutóbbi százezres tüntetésének híre az egész nemzetközi sajtót bejárta. Most ismét arra kérünk mindenkit, akinek ég a pofája a kormány miatt, hogy december 3-án 14:00 órakor vonuljunk a Képviselői Irodaház elé és mutassuk meg az egész világnak: Magyarország nem kér a nemzeti ostobaság politikájából!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.