2011. november 23., szerda

Hírek és vélemények

Matolcsy György tekintélye a kabineten belül már szertefoszlott, de a miniszterelnök ragaszkodásának köszönhetően biztosan a helyén maradhat. – Szerelmes bele?

A Fidesz bázisa 2010 nyara óta zsugorodik, és a pártot már csak a lakosság 26 százaléka támogatja, vagyis nagyjából feleannyian, mint a választásokat követő hetekben. – Nemsokára csak akkora, mint törpe vezére.

Top 10: a legmegbízhatóbb terepjárók – 1. A bakancsom 2. A hócsizmám 3. Tornacipőm 4. Gyerekkori szánkóm 5. A botom 6… több nincs.

Két vombat érkezett az Állatkertbe - remélem, a pirézeknél jobban fogjuk őket szeretni.

A Financial Times összeállította Európa pénzügyminisztereinek 2011-es ranglistáját, amin Matolcsy György harmadik, alulról. Nála csak az olasz és a görög pénzügyminiszter rosszabb. – Hallja-e kend, végre dobogóra került!

Esztergomban az önkormányzat tartozásai miatt a HunGast Esztergom Kft. többszöri figyelmeztetés után szerdán megszüntette a közétkeztetést a városi gyermekintézményekben és a szociális központban, a közvilágítási szolgáltatást végző Tivi Kft. azt közölte az MTI-vel, hogy csütörtökön megkezdik a közvilágítás kikapcsolását. – Végülis az sokkal fontosabb, hogy a helyi a Fidesz-KDNP-frakció kezében tartsa a város sorsát.

Farkas Flórián kitért arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és az Országos Roma Önkormányzat ez év májusában aláírta azt a "történelmi jelentőségű keretmegállapodást, amely érdemben változtatni tud a magyarországi romák helyzetén". – Részletesebben is kifejtette: (már) májusban aláírtuk az a történelmi keretmegállapodást (amióta nem történt az égvilágon semmi) és (semmilyen érdemben nem) tud majd változtatni a magyarországi romák helyzetén (hacsak a szélsőjobb térnyerése általi egyre több és súlyosabb támadást nem tekintjük változásnak)…

A Nézőpont Intézet cége, a Médianéző Kft. nyerte évi 360 millió forintért az egységes kormányzati médiafigyelésre és -elemzésre, valamint médiahatás-vizsgálatra kiírt közbeszerzési pályázatot. – én ingyen figyelem!

Szokatlan módját választotta a Fidesz, hogy a költségvetésnek ne okozzon gondot, ha a kormány egyes döntéseit elbuktatja az Alkotmánybíróság (AB) vagy az Európai Unió: ebben az esetben extra hozzájárulást írhatna elő a kormány, ami fedezetet teremtene a be-, illetve visszafizetésekre, például a bankok számára a végtörlesztés uniós elkaszálása esetén. – erre szokták mondani, hogy a máséval veri a csalánt…

Jövőre az ideihez képest két százalékkal nő Magyarországon az adóterhelés, illetve az ígéretekkel szemben több adónem lesz, mint amennyi az év elején volt. Az adórendszer még bonyolultabb, még átláthatatlanabb lett a változások nyomán, és jelenleg fényévekre van attól, hogy egy munkavállaló adóbevallása elférjen egy söralátéten. – Megbízható Fidesz-közeli forrásokból kiindulva azonban bizton mondható, hogy ez semmi ahhoz képest, ami 2013-ra várható.

Már most elfogyott az az eredetileg jövő év februárjáig megszabott 2,5 milliárdos keret, amit a költségvetési szervek alkalmazottai külföldi utazásokra költhettek. – akkor retúr jegyre nem telik már!

Újra győzött a Tahrír tér (a kairói főtér tömegdemonstrációi januárban megbuktatták Hoszni Mubarak elnököt, most pedig arra késztették az Legfelső Katonai Tanácsot (SACF), hogy jövő nyárra – állítólag június 20-ra – hozza előre az eredetileg 2012 végére tervezett elnökválasztást.) – s a Kossuth tér mikor?

A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványában a parlament költségvetési bizottsága az Országgyűlés hivatali szerveinek 17,2 milliárd forintra tervezett támogatását 1,4 milliárddal emelné meg, mégpedig a képviselők javadalmazásának átalakuló rendszerére hivatkozva (mindenkinek 750 ezer forintos államtitkári fizetést adna, s emellett legfeljebb benzinkártya, mobiltelefon és a vidékieknek – nem túl nagy méretű – budapesti lakás járna ). – bizonyítva, hogy az olcsó állam nem olcsó parlament, hanem olcsó munkaerő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.