2011. november 18., péntek

Hírek és vélemények

Bár az Orbán-kormány retorikájában kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a családbarát politikára, egy törvénytervezet szerint az étkezésért fizetendő térítési díjon felül a gondozásért is külön személyi térítési díjat állapíthatnak meg a bölcsődékben, mondta az államtitkár. A magyar átlagkereset alapján maximum hatezer forint plusz kiadást jelenthet – ez tényleg semmi, csak a közmunkás minimálbérének harmada.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményt adott ki, melyben leszögezik, hogy „az elmúlt másfél évben új alapokra helyeztük a magyar gazdaságot” – azt vettük észre!

Az adótörvények közé ékelve vezetnék be a vállalkozások kötelező kamarai nyilvántartásba vételét – a füstadó és a szakálladó közé.

Bénázásba fulladt Kerényi alaptörvényes ötlete – s ki számított másra?

Építési vállalkozók Szigetszentmiklóson blokád alá vették a Lidlt, amelytől 140 millió forintot követelnek – mi van, szegény az eklézsia, már fizetni se tud?

Orbán már számol a matolcsyzmus bukásával – aztán meg számolni képes-e?

Megkezdte a tárgyalásokat az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval is a kormány, az új megállapodás várhatóan a jövő év első hónapjaiban köttetik meg – Akkor most Orbán tényleg elmegy?

"Hálapénzt elfogadunk!", legalizálná a parát a kormány – ha bért nem fizet, mire alapozzon? talán még a feketemunkát is ajánlani fogja!

Múzeumok zárhatnak be és műkincsek mehetnek tönkre, miután azonnali hatályú, 20 százalékos létszámcsökkentést rendelt el a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a hozzá tartozó közgyűjteményeknél és művelődési intézeteknél – számít-e ezeknek még?

15 ezer milliárd dollár az USA államadóssága – eladó az egész világ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.