2011. november 22., kedd

Hírek és vélemények

Az IMF-EU a végtörlesztési lehetőség és a bankadó megszüntetése ellen, a gyes-gyedre vonatkozó szabályok visszaállításával szemben foglal állást– az IMF kezetfoghat Orbánékkal.

Magyarország az ötödik legolcsóbb uniós tagállam (Eurostat 2010) – csak nem nekünk!

Semmit nem csökkent a korrupció Magyarországon – Ne lopj, ne csalj, ne fogadj el kenőpénzt, a kormány nem tűri a konkurenciát.

Az Országgyűlés honlapján közzétett javaslat rögzíti, hogy az iskolában az etika tantárgy a kötelező tanórai foglalkozások része. A tanuló, illetve a szülő jogosult az etika tantárgy helyett az iskola által az egyházi jog személlyel való megállapodás alapján biztosított hit- és erkölcstanoktatást választani – ettől lesz majd mindenki etikus, erkölcsös, istenfélő.

Az Európai Unió korai figyelmeztetést küldött öt tagországnak - köztük Magyarországnak -, amelyek jövőre a költségvetési szabályok megsértését kockáztatják - közölte a Németországban tartózkodó Olli Rehn uniós pénzügyi biztos (Amit biztosan fizetnünk kell: 270 milliárd áfa. Már elmeszeltek minket: 200 milliárd telekom különadó. Vizsgálat alatt: 300 milliárd forint különadó az energetikai cégekre és kereskedelmi láncokra és 100 milliárd forint a Maláv tiltott állami támogatása miatt, plusz magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása, még becsült összeg sincs. Tervezik, hogy vizsgálat alá vonják: pálinkafőzés adómentessége, végtörlesztés, kb. 100 milliárd forint.) – Mohácsnál is durvább…

Tanárok, oktatási szakemberek, szülõk tüntetnek a köznevelési törvény tervezete ellen a Kossuth téren – a fogadóórán kívül.

A minimálbér emelése miatt a cégek harmada készül kirúgásokra vagy bércsökkentésre – megvan az ürügy.

Orbán levelet ír, most a nyugdíjasoknak ígérget, benne a kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak - szegény nyugdíjasok! Nagy baj lesz. Már megint védi őket Orbán. A választások előtt is ezt tette.

„Nem értem, mi baj van a médiatörvénnyel, szabad a sajtó, mindent ugyanúgy meg lehet írni, mint korábban. Nem értem azt sem, mi a gond az új alkotmánnyal.” – értetlenkedett Schmidt Mária – az a baj, sok minden nem ért még Schmidt Mária. Mondjam vagy mutassam?

Orbán Viktor kijelentette, hogy háború zajlik, amiben az államadósság a fő ellenfél – pontosan így van, ez az ellenünk fordított fegyver.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.