2011. november 21., hétfő

Hírek és vélemények

Törvényjavaslat, amely révén 190 ezer ember veszíti el a rokkantsági ellátását. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium reményei szerint az új rendszerrel 150 ezer ember kerülhet vissza a munkaerőpiacra. – Mi? Hová? Ki? Mennyi? Mire?

A JP Morgan londoni felzárkózó piaci elemzői közölték: nem gondolják, hogy "Magyarországnak sok további teendője lenne a költségvetési konszolidáció terén" – ők is úgy találják, a fidesznyik kormány elérkezett a határhoz?

A Benjámin Netanjahu vezette konzervatív kormánykoalíció több tagja az utóbbi időben sorozatban hozott meg olyan intézkedéseket, amelyek bírálóik szerint az ellenzék elnémítását célozzák. - Orbáni úton az izraeli médiaellenőrzés?

Cséfalvay elmagyarázza, nem is olyan drága az üzemanyag – Neki.

Tízmilliárdot követel Pécstől a Suez – Vajh ezt a pénzt ki fizeti, Páva úr és csapata?

Kevesebben költenek többet – még többen pedig még kevesebbet.

Matolcsynak szegezték a kérdést: nincs szándékában lemondani? – mire kijelentette, hogy neki szándékai nem szoktak lenni, legfeljebb ötletei…

Levették a napirendről az igazságszolgáltatás reformját – sokat akart a szarka.

Összesen 5500 embert bocsátanak el az államigazgatásból – na, és kinek a nadrágszíján húz egyet a kormány, ha nem a miénken azzal, hogy a közszolgáltatásokból (minisztériumokból, az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, a nyugdíjfolyósítótól, a megyei kormányhivataloktól, a vízügyi igazgatóságoktól, stb.) újból munkavállalókat rúgnak ki?

Orbán kormányfő: "Magyarország ma megáll a saját lábán, a pénzpiacról finanszírozza magát", a kormány egy év alatt felvette a harcot az államadóssággal, tette hozzá és "a szabad kéz politikájára tért át" – talán inkább a periférián tolószékben ülve, turkálóból öltözködve hadonászik a kormány szabad keze ellen!

Az egész országra kivetett különadókkal (extra adóval) fizettetnék meg a kormánypártok a matolcsyzmus nem szokványos gazdaságpolitikai lépéseinek az árát, amennyiben az Európai Bíróság úgy dönt, hogy az Orbán-kormány jogellenes döntéseket hozott és kártérítést kell fizetnie (pl. az áfavisszatérítés vagy a válságadók ügye). Ez akár 900-1000 milliárdos adóvonatkozást is jelenthet – persze, így van ez mindig, ha hagyják, de ami azt illeti, a történet így nem gömbölyű. Minden háznál akad seprű és lapát, akad, akiknél kéznél van az ásó és a kapa is. Ideje használni.

Orbán is megszólalt: hazafias nevelést szeretnénk – de így írta le: hazaffyast.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.