2012. április 24., kedd

«Ez nem a reklám helye»: Marine Le Pen





Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldal jelöltje harmadik helyet érte el az elnökválasztás első fordulójában megközelítve a 20 %-ot. Szenzáció a burzsoá sajtóban, soha ilyen jól nem szerepelt a Front national (Nemzeti Front), örvendezik. 5 francia szavazóból egy rá adta a voksát. Igaza lett, hogy kételkedett az előzetes felmérések hitelességében és azt javasolta, annyi havi bérüket átutalhatnák neki a közvéleménykutató intézetek vezetői, amennyi %-kal tévednek (5 % !)!
Marine jelentősen változtatott apja stílusán, a jobb- és baloldali elégedetlenekhoz intézte programját, pl. ma már nem minden bevándorlót akar elkergetni, nyilván tudomásul vette, hogy a franciák 40 %-ának felmenői külföldről származnak… Az FN rá fogja nyomni súlyát a második fordulóra is. Na, nem mintha Marine felszólítana Sarkozy vagy Hollande támogatására.  
A «bárók» évek óta élnek a teljes hatalmat monopolizáló Sarko árnyékában, most, hogy az UMP súlyos csapást szenvedett, a klánok veszett dühe harcot provokálhat legfőbb protektoruk elvesztésével. Itt lehet keresnivalója a Front nationalnak… de ehhez meg kell várnia a törvényhozói választások eredményét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.