2012. április 3., kedd

Hírek és vélemények


Áder János lehet Magyarország újkköztársasági elnöke – a csornai «Charles Bronson»? de minek nekünk egyáltalán köztársasági elnök?

Kövér: «az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek az Országgyűlésben» – aztánelnézést kért: «az nem önmagában méltatlan»…

Gépkocsivásárlási szocpollal segítene a kisgyermekes családokon a Nemzetgazdasági Minisztérium – két szülő, három gyerek, négy kerék, egy Matolcsy – munkahely nulla.

Simor András jegybankelnök 2010-ben befektetési alapból származó jövedelemként 1,3 milliárdot, majd 2011-ben 1,5 milliárdot tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, vagyonát egy befektetési cég kezelte, amely eredményesen forgatta pénzét– Gipsz Jakab 2010-ben örökségét, mintegy négymillió forintot bízott egy befektetési cégre. Most már csak 3 millió 450 ezret ér (válság?)

Matolcsy levélben bizonygatja az Uniónak, hogy a tavalyi költségvetés a kormány gazdálkodásának és az egykulcsos adónak köszönhetően sikerült a tervezettnél sokkal jobban – «Ne aszemeteknek higyjetek! Nekem!»

Demonstrációt tartanak az óbudai Auchan dolgozói, közölte a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, mivel a cég nem biztosítja a tavalyi nettó bérek és juttatások értékmegőrzését – nemcsak az árak, a bérek is a földön járnak

Az amerikai Dow Chemical be akarja zárni balatonfűzfői polisztirolhab üzemét (Portugáliában és Brazíliában is)– az összesen évi 250 millió dolláros «megtakarítást» megéri az elbocsátás!  

A kőolaj ára enyhén mérséklődött az elmúlt napokban (103 dollárra esett 109-ről) – a kutaknál pedig emelkedik.

Vége a Posta monopóliumának, 2013. jan. 1-vel kezdődik liberalizációja– árdrágulásra, szolgáltatásromlásra, fiókbezárásra felkészülés!

Két hét múlva leállítják a Volán-társaságok Budapestre közlekedő távolsági járatainak többségét, a vonatok százaival buszok sokaságát is törlik – így válnak szabad prédává a nyereséges állami szolgáltatások.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.