2012. április 26., csütörtök

Hírek és vélemények


Rábólintott az Európai Bizottság az IMF-tárgyalások megkezdésére – meg lesz mondva, hogy melyik csavart hova kell tenni.


A vidékfejlesztési tárca környezetügyért felelős államtitkára igényli egy öntözési hivatal létrehozását – napsütési és esőhivatal is kell!

Frissdiplomások fele nem talál magának munkát, vagy egészen más területen alacsony bérért, BA/BSc diplomával pincérként, recepciósként, segédápolóként, de az egyetem alatt felhalmozott tetemes adósságát törlesztenie kell az USA-ban – szokjunk a gondolathoz, nemsokára már Magyarországon is.


Amit az Orbán-kormány  „pénzügyi tranzakciós adóként” bevezet, annak semmi köze sincs a pénzügyi szervezetek egymás közötti műveleteinek megadóztatásával (ezt történetesen elkerüli!), kizárólag a be- és kifizetéseket, továbbá átutalásokat végző állampolgárokat és vállalkozásokat sújtja – de olyan szép a retorikája!

Termőföldvédő mozgalmat indítanak a kisgazdák, hogy a parlament időben elfogadja azokat a törvényeket, amelyek biztosítják Orbán Viktor ígéretének teljesülését: amíg ő a miniszterelnök, addig egyetlen hektár magyar föld sem kerül külföldi kézbe – nem késtek el egy kissé?

Mintegy tízmilliárd forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból; az összeg több mint kétharmada a rendőrséghez kerül – készülőben a rendőrállam.

Rogán Antal szerint ha nem lenne az öt új adó, akkor a közszféra bérei és a nyugdíjak csökkennének – így meg nem.

Sokmilliárd forintot vesz el a kormány a minisztériumoktól a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerintde a szent tehenekhez nem szabad hozzányúlni (sport, Terror Háza), pedagógus életmodellpálya is csak ha a  "a makrogazdasági és költségvetési feltételek megalapozottá teszik."

Az Orbán-kormány a társadalmi igazságérzettel indokolta az állami vezetők, polgármesterek, közszolgák végkielégítésére kivetett 98 százalékos adójának bevezetését 2010-ben, most viszont azt ígéri, hogy az év végén eltörli sejteni lehetett már előre, hogy gondolnak a  a 2014-es választások után felére zsugorodó Országgyűlésből kimaradókra.

Idén 155, jövőre durván 600 milliárd forinttal szorítja le a költségvetési hiányt, amire azért van szükség, hogy a deficit csökkenő pályán maradjon, az államháztartási hiány a GDP 2,5, majd 2,2 százaléka legyen, és az államadósság is csökkenjenamire az új európai szerződés kötelez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.